De verschillende wijken van Nijmegen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning, speelt de wijk uiteraard een grote rol. Bekende wijken zoals het Stadscentrum of Bottendaal hebben al een duidelijk beeld, maar hoe zit dat met Altrade of Nijeveld? Om je een beter beeld te geven van alle wijken die Nijmegen te bieden heeft hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Zo bepaal jij welke wijk er bij jou past!

Dukenburg

Aldenhof

Aldenhof behoort tot een van de oudste wijken van Dukenburg. Opvallend in de wijk is de ruimtelijke opzet met een duidelijke hoofdweg en afsplitsende zijstraten. Omdat de wijk grenst aan park Staddijk met een speeltuin waardoor er genoeg mogelijkheid is om naar buiten te gaan. Woningen in de wijk bestaan voornamelijk uit laagbouw en hoogbouw maar ook uit maisonnette complexen. De wijk telt een basisschool, heeft een kunstcentrum en een jongerencentrum. Ook zijn er genoeg sportfaciliteiten zoals hockey, voetbal en tennis te vinden. Winkels zijn te vinden in aangrenzende wijken zoals Malvert of Meijhorst.

Lankforst

De wijk Lankforst bestaat voornamelijk uit woningbouw en woningcomplexen, verspreid over de gehele wijk in ringvormige woonstraten. Er is genoeg groen te vinden in het Uilenbos, deLankforst Wolle Wei en de tuinen rondom landhuis de Duckenburg. Middenin de wijk bevindt zich een basisschool en praktijkruimte. Over de wijk verspreid vind je winkels en andere openbare ruimtes. Lankforst is een kleine en rustige wijk. Voor voorzieningen zoals winkels en scholen is de wijk aangewezen tot de aangrenzende wijken.

Malvert

De wijk Malvert is opgezet uit een interne hoofdstraat met daaraan woonstraten. In de zuidelijke helft van de wijk bevinden zich de meeste woningen, bestaande uit veel laagbouw. Noordelijker bestaat uit etagewoningen. Centraal gelegen is het hart van de wijk bestaande uit een klein winkelcentrum met een Jumbo, een basisschool en een verzorgingstehuis. Gezien de vastgoedwaarde en economische positie van bewoners behoort Malvert tot de Nijmeegse wijken in een laag woningmarktsegment.

Meijhorst

Meijhorst is een groene en ruime wijk bestaande uit een aantal hoofdstraten met aansluitende woonstraten. Woningen wisselen af tussen laagbouw complexen en etagebouw. De wijk kent in het hart van de wijk ‘Park Meijhorst’ en het Grand Canal waardoor groen makkelijk op te zoeken is. Ook beschikt de wijk over een winkelcentrum met onder andere een Albert Heijn en een bakker, een sporthal, een sportfondsenbad, een wijkcentrum en een ontmoetingskerk.

Staddijk

Staddijk is een langwerpige wijk bestaande uit een aantal straten in combinatie met een stadspark. De wijk kent weinig woningen en is daarmee dunbevolkt. De wijk is groen en heeft een speeltuin en tennis- en hockeyclub. Aangrenzend aan de wijk ligt recreatiegebied Berendonck. In het noorden van de wijk ligt een klein woonwagenkamp. Voor voorzieningen kan men het beste de aangrenzende wijken zoals Meijhorst bezoeken.

Tolhuis

De wijk Tolhuis heeft haar naam te danken aan het voormalige tolhuisje liggend op de oude en groene Teersdijk in het noordelijke deel van detolhuis wijk. De wijk is een echte woonwijk en woningen zijn er van elk type, zoals appartementen of drive-in woningen, in een compacte opzet te vinden. De wijk kent een school en een creatief centrum. Er zijn winkels gevestigd in de wijk en er is een klimcentrum en ijsbaan in het noorden van de wijk.

Weezenhof

Weezenhof verschilt van de andere wijken in stadsdeel Dukenburg door haar erg ruime vorm van opzet en straten aangelegd in een boomstructuur met daartussen veel groen. Meer groen is te vinden in het aangrenzende natuurgebied Vogelenzang. De wijk kent veel verschillende woontypes, rijwoningen geschakelde woningen, vrijstaand wonen en hoogbouw bij de entree. De wijk heeft een prettig maar klein winkelcentrum met onder andere een Lidl voor uw boodschappen.

ZwanenveldZwanenveld

De wijk Zwanenveld kenmerkt zich voornamelijk door het grote winkel- en dienstencentrum wat het rijk is: Winkelcentrum Dukenburg, waar 84 winkels zoals de Albert Heijn, Kruidvat en Hema te vinden zijn. Het centrum heeft genoeg voorzieningen en is makkelijk te bereiken het openbaar vervoer met zowel busstations als een treinstation en trekt hiermee veel bezoekers aan. De wijk beschikt over koopwoningen maar voornamelijk huurwoningen tussen veel groen- en waterpartijen.

Lindenholt

't Acker

‘t Acker is een diverse wijk bestaande uit 7 buurten: de Horstacker, de Steekse Acker, de Meeuwse Acker, Drieskensacker, Zellersacker, Heeskesacker en Hillekensacker. Alle buurten worden omringd met groen en water aan de randen. De wijk is gemakkelijk te bereiken door de aangrenzende A73. Er zijn zowel huurwoningen als koopwoningen gelegen binnen de wijk. Uw dagelijkse boodschappen kunt u halen bij de Lidl, waar tevens in de buurt ook andere kleinschalige winkels en een sporthal te vinden zijn.

't BroekT Broek Lindenholt

De wijk ‘t Broek heeft haar naam te danken aan het drassige gebied waarin werd gebouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel charmante waterpartijen te vinden zijn in de wijk. Veiligheid staat centraal met behulp van het stratenpatroon welke is ingericht op langzaam verkeer. Sporen van vroeger agrarisch landschap zijn te vinden in oude fruitbomen, het populierenlaantje en volkstuin de Smalle Steeg. Er zijn huurwoningen aanwezig, maar het aanbod bestaat voornamelijk uit koop. Het centrum heeft een Jumbo en wat andere kleine winkels. Ook heeft de wijk zowel een basisschool als middelbare school.

De Kamp

De Kamp is de eerste aangelegde wijk van Lindenholt en kent zes buurten. Deze buurten verschillen allen van elkaar. Zo bestaat de Voorstenkamp voornamelijk uit huurwoningen, de Geerkamp, Hoefkamp en Kluijskamp grotendeels uit laagbouw koopwoningen en heeft de Gildekamp en Wellenkamp een gemengde woningvoorraad. Rondom de buurten is voornaamste het groen te vinden. De wijk heeft een tuincentrum, een treinstation en grenst aan meubelboulevard ‘Brabantse Poort’.

Nijmegen Centrum

Benedenstad Benedenstad

De Benedenstad lig tussen de Waal en het stadscentrum van Nijmegen en heeft haar naam te danken aan de lage ligging van de wijk. De wijk is tussen 1979 en 1985 volledig herbouwd op basis van de oorspronkelijke stedenbouwkundige structuur waarin historische panden bewaard zijn gebleven. De wijk heeft een stenig karakter en bestaat uit een mengeling van huur- en koopwoningen. De wijk is samen met het stadscentrum een erg gewilde wijk omdat alle voorzieningen om de hoek liggen. Winkels en restaurants zijn op een steenworp afstand en er is genoeg groen op te zoeken in de omliggende stadsparken. Ook de waalkade is na meerdere renovaties veranderd in een plek voor recreatie en toerisme.

Stadscentrum Stadscentrum Nijmegen

Het Stadcentrum is het hart van de stad met daarin het winkelcentrum en uitgaansgebied. Jaren geleden is er flink geïnvesteerd in ontwikkelingen binnen het Stadcentrum zoals de Marikenstraat en de Moenenstraat. Het bruisende centrum biedt vooral veel huurwoningen aan in de vorm van etagewoningen, maar er zijn ook koopwoningen te vinden. Alle nodige voorzieningen liggen op steenworp afstand en boodschappen kunnen op maandag en zaterdag op de markt gedaan worden. Ook zorgen de stadsparken Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark voor genoeg mogelijkheid tot groenvoorzieningen.

Nijmegen-Midden

Goffert

Een van de grotere wijken van Nijmegen-Midden is Goffert, en wordt voor een groot gedeelte ingenomen door het Goffertpark, waarin ook een zwembad, een openluchtmuseum en het Goffertstadion gelegen zijn. Rondom het park liggen drie woongebieden: de Kolpingbuurt met kleine huurwoningen, de twee flat complexen aan de Heideparkseweg en de Emancipatiebuurt bestaande uit een bosachtige omgeving met laagbouw koopwoningen en huurappartementen. Binnen de wijk is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis gevestigd. Daarnaast beschikt de wijk over een eigen treinstation. Voor boodschappen kan men het beste de aangrenzende wijken bezoeken.

Hazenkamp

De wijk Hazenkamp is een groene wijk met volgroeide straatbomen, genoeg ruimte voor achter- en voortuinen en het nabijgelegen Goffertpark. De wijk beschikt over verschillende scholen zoals basisscholen, middelbare scholen maar ook meerdere ROC-vestigingen en ligt vlak bij de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. In de wijk liggen een aantal horecagelegenheden en is een Albert Heijn en een Coop gevestigd. Ook ligt de Albert Heijn XL nabij in de aangrenzende wijk St. Anna.

Heijendaal

HeijendaalDe wijk Heijendaal wordt voor het grootste deel in beslag genomen door de Radboud Universiteit, de Hogeschool Arnhem Nijmegen en het Radboud UMC. Achter deze instelling ligt park Brakkenstein gelegen, waar een kleine botanische tuin te vinden is. De woningen in de wijk zijn voor een groot deel vooroorlogse laagbouwwoningen gelegen in de buurt van de randen van de wijk. Het andere deel van de woningen is gebouwd in de negentiger jaren van de vorige eeuw. Hieronder bevinden zich ook studentencomplexen. De wijk heeft een hoop (sport)verenigingen wijk en beschikt over het bekende bowlingcentrum Olround. Voor boodschappen kan men het beste de Aldi in de wijk Brakkenstein bezoeken of tien minuutjes naar het centrum toe fietsen.

Nije Veld (o.a. het Willemskwartier, de Muntenbuurt en de Landbouwbuurt)

De wijk Nije Veld is opgedeeld uit meerdere buurten, namelijk het Willemskwartier, de Muntenbuurt en de Landbouwbuurt. Allereerst de grootste en bekendste buurt is het Willemskwartier, een buurt met veel huurwoningen, winkels, horeca en andere buurtvoorzieningen. In het hart van de buurt is een basisschool gevestigd. De woningen zijn voornamelijk vooroorlogs maar er zijn in 2005 ook veel nieuwbouwwoningen gerealiseerd. De Landbouwbuurt is een wat kleinschaligere buurt en beschikt ook over corporatiewoningen. Daarnaast gelegen is de Muntenbuurt, een buurt gebouwd op een voormalig bedrijfsterrein maar waar niks meer van te zien is. Alle buurten zijn nabijgelegen bij de Groenestraat en de Willemsweg, waar veel winkels, kleine restaurantjes en andere voorzieningen te vinden zijn.

St. AnnaSt Anna Nijmegen

St. Anna is een ruime wijk met veel laagbouw koopwoningen. De wijk is een van de eerste dorpen die rond 1930 opgingen in de stad Nijmegen. In het oostelijk deel zijn er veel woningen gebouwd tussen de oude wegen. Het westelijk deel is vergelijkbaar met de aangrenzende wijk Hazenkamp, een ruime wijk met genoeg groen en laagbouw koopwoningen opgedeeld in bouwblokken. De wijk heeft genoeg winkels zoals een grote Albert Heijn XL, een Kruidvat, Blokker en een Gall & Gall, maar beschikt ook over andere voorzieningen zoals restaurants, kroegjes en sportscholen.

Nijmegen-Nieuw-West

Hees

De basis voor de wijk Hees is al in de 17e eeuw gevormd door een voormalige dorpskern met oude wegen, statige panden en veel groen. De wijk heeft een ruime opbouw en heeft een aantrekkelijke groenstructuur door het aangrenzende parkgebied Park West. De verschillende bouwperioden geeft de wijk een afwisselend karakter. Centraal hierin staat wonen, voornamelijk laagbouw koopwoningen, maar de wijk beschikt ook over een basisschool, een ROC-vestiging en verschillende sportfaciliteiten. Voor boodschappen is de wijk aangewezen tot de nabijliggende Albert Heijn in de wijk Heseveld.

Heseveld

De wijk Heseveld is een ruim opgezette wijk met een menging van laagbouw en etagebouw met gazons ertussen. Het noorden van de wijk verschilt wat met de zuidkant, waarin het noorden wat ruimer is en de zuidkant voornamelijk uit vooroorlogse woningen bestaat. De recentelijke renovaties en groot onderhoud door de woningcorporatie geven de woonkwaliteit een oppepper. Ook de openbare ruimte werd verbeterd. In het hart van de wijk ligt het Daniëlsplein met daar rondom voorzieningen. Boodschappen kunt u halen bij de Coop aan de Molenweg. Hier zijn ook andere voorzieningen zoals een bakker, kapper en horecagelegenheden te vinden. Ook is de wijk een voetbalvereniging rijk.

Neerbosch-OostNeerbosch-Oost

Zowel laagbouw als hoogbouw, voornamelijk huur, is te vinden in de wijk Neerbosch-Oost. De wijk heeft enige historische bebouwing door het oude dorp Neerbosch. Zo is het ‘bosje van de Baron’, ooit onderdeel was van het slot van de baron van Rijckevorsel, een van de historische elementen van de wijk. Centraal in de wijk zijn voorzieningen zoals een wijkgebouw en een sporthal gelegen. Ook voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in het winkelcentrum terecht bij onder andere een supermarkt, een bakker, groenteboer en een drogist.

Haven- en industrieterrein

Het haven- en industrieterrein wordt vrijwel volledig benut door bedrijvigheid, maar heeft daarnaast ± 200 bewoners. De wijk ligt zowel aan de Waal als het Maas-Waalkanaal in het stadsdeel Nieuw-West. Industrieterreinen Noord- en Oostkanaalhaven nemen het grootste deel van de wijk op. De eerste bedrijfsterreinen werden uitgegeven in de periode 1906-1913. In het kader van het stadsvernieuwingsproject Koerswest worden de havengebieden vernieuwd. Ook het tracé naar de nieuwe stadsbrug over de Waal doorsnijdt het gebied. Boodschappen kunt u halen bij de Jan Linders en voor een lekkere, gezellige hap is hotel Nimma een aanrader!

Nijmegen-Noord

LentLent

Het voormalige tuindersdorp is tegenwoordig getransformeerd in de stedelijke woonwijk Lent. De wijk is bouwkundig opgedeeld in verschillende deelgebieden waardoor de geschiedenis van het gebied goed zichtbaar is. Zo zijn er in de oudere delen zoals de Hoge Bongerd of het dorp Lent historische linten te zien. Tussen de al bestaande gebieden zijn in de jaren zestig en zeventig terreinen volgebouwd met overwegend laagbouw woningen. In de buitengebieden zijn in de loop van de jaren veel vrijstaande woningen op grote percelen gebouwd. De nieuwste woonbuurten hebben een duidelijk planmatige opzet. Er worden tegenwoordig nog steeds nieuwbouwprojecten gerealiseerd in de wijk, zoals Living-Inn, een appartementen groep met een community feeling. In het centrum van Lent zijn een buurtsupermarkt met diverse kleinere winkels te vinden. Iedere woensdag kunt u langs bij de markt aan de Frankrijkstraat voor onder andere vis, vers fruit en groenten.

Oosterhout

De wijk Oosterhout werd allereerst opgebouwd in het deel De Boomgaard, waar de eerste 2000 woningen werden opgeleverd. De verdere stedenbouwkundige structuur is volledig ingericht op het landschap. Het park de Rietgraaf en het gebied rondom het eiland in het noordelijke deel van de wijk vormen een groene zone binnen de wijk. Het noordelijke deel van de wijk wordt veelal bezet door bedrijven en instellingen. De wijk heeft een ruim centrum met een Albert Heijn, bloemist, apotheek en verschillende gezellige horecagelegenheden.

Nijmegen-Oost

Altrade met o.a. de Schildersbuurt en de Componistenbuurt

De wijk Altrade is een historische wijk met een mengeling van bouwstijlen. Het ruimere noorden behoort tot de 19de eeuwse schilAltrade terwijl het oostelijke relatief krappere een gerenoveerde arbeidersbuurt is. De Altrade bestaat onder andere de Schildersbuurt en Componistenbuurt. De schildersbuurt bestaat voornamelijk uit woonerven uit de jaren ‘70. De woonstraten van de Componistenbuurt heeft een traditionele opzet met bijbehorende openbare ruimte. Het grootste deel van de woningen in Altrade is vooroorlogs, maar op diverse plekken heeft de oorspronkelijke bebouwing plaats gemaakt voor nieuwbouw. In de wijk wonen een groot aantal studenten in kleine beneden- en bovenwoningen die kamergewijs worden verhuurd. Boodschappen kunnen gehaald worden op de Daalseweg bij een veeltal voorzieningen zoals verschillende supermarkten, een slijterij en een apotheek. Ook zijn er genoeg gezellige horecagelegenheden te vinden in de wijk.

BottendaalBottendaal

De wijk Bottendaal ligt vlak gelegen bij het stadscentrum van Nijmegen. Ondanks dat de wijk een 19e eeuwse indruk geeft is er inmiddels al veel gerenoveerd, wat met een menging van functies een gevarieerd beeld oplevert. De wijk heeft een hoge bebouwingsdichtheid en vaak kleinere tuinen. De Burghardt van de Berghstraat kan gezien worden als het hart van de wijk en hier zijn veel voorzieningen, zoals een Coop en verschillende gezellige horecagelegenheden, te vinden. Daarnaast hebben een aantal kleine voornamelijk startende bedrijven zich ook gevestigd in de wijk.

Galgenveld

De populaire wijk Galgenveld is een aantal uiteenlopende buurten rijk. Zo heeft het 19e eeuwse deel een monumentaal karakter met statige laanbomen. De indische buurt, gebouwd rond de jaren ‘20 en ‘30, oogt erg groen door pleinen zoals het Javaplein en heeft een bijzondere Berlagiaanse architectuur. De Surinameweg en haar omgeving hebben veel weg van de Indische buurt alleen liggen deze wat meer afgelegen door de drukke Heijendaalseweg. Tot slot de Professorenbuurt, gebouwd in de jaren ‘50, bestaande uit een herhaling van portiekflats en laagbouw. Er zijn verschillende voorzieningen te vinden in de wijk Galgenveld zoals diverse scholen, een studentencomplex, en een winkelcentrum aan de Molukkenstraat voor uw dagelijkse boodschappen.

GroenewoudGroenewoud Nijmegen

De wijk Groenewoud oogt als een voornamelijk groene wijk door de open gebieden rondom de d'Almarasweg, de Albertinum-kloostertuin en volgroeide particuliere tuinen. De wijk is op te delen in drie verschillende delen. Allereerst het gebied tussen de Groenewoudseweg en de spoorkuil, welke zich kenmerkt door de vele herenhuizen en lintbebouwing maar ook bijzondere bebouwing zoals het NS-station en een brandweerkazerne. Hiernaast gelegen is een woonwijk gebouwd tussen 1956 en 1966, waar een variatie aan woningsoorten te vinden is maar het grootste deel bestaat uit laagbouw met platte daken in de koopsector. Tot slot maakt landelijk gebied en een stuk bos een deel uit van de wijk Groenewoud. De wijk ligt op een steenworp afstand van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Voor boodschappen kan men het beste de omliggende wijken opzoeken.

Hengstdal

De wijk hengstdal is een gezellige wijk bestaande uit een bijzondere mengeling van particuliere woningen en woningbouwcomplexen. De wijk is planmatig opgezet met een mooie vervlechting van ,landschap en stedenbouw. Opvallend in de buurt is het Limoskazerne-terrein, een prachtig gebouw welke is omgevormd tot een woon- en werkgebied. Hengstdal ligt tegen de stuwwal van Nijmegen waardoor het terrein licht glooiend is. Voorzieningen zijn er voldoende in de wijk. Voor uw boodschappen kunt u terecht bij de Coop. Uit eten kan op verschillende leuke plekken zoals onder andere de Kazerne.

HunnerbergHunnerberg Nijmegen

De wijk Hunnerberg is een karakteristieke wijk met een gegroeide structuur. De ruimste structuur is te vinden in het noordelijke deel met een 19e eeuwse uitstraling en grote panden. Omliggende delen zijn wat dichter bebouwd met voornamelijk kleinere particuliere huurwoningen in de vorm van boven- en benedenwoningen. Zuidelijker liggen voornamelijk veel koopwoningen. De wijk kent verschillende basisscholen, een middelbare school en andere voorzieningen zoals huisartspraktijken. Voor boodschappen is de wijk aangewezen op de nabijgelegen Daalseweg waar verschillende winkels gevestigd zijn.

Kwakkenberg

De prachtige wijk Kwakkenberg is vernoemd naar het inmiddels verdwenen fort Quackenberg. De wijk kent dun bebouwde oude boswegen met gemiddeld vier aantal woningen per hectare. De villawijk heeft zich in het begin van de 20e eeuw gevestigd. Door de ruime opzet is de wijk erg rustig en wordt privacy gegarandeerd. Anderzijds is de drukte van het stadscentrum makkelijk op te zoeken. Voorzieningen zijn ook voornamelijk te vinden in omliggende wijken en het stadscentrum.

Nijmegen-Oud-West

Biezen met o.a. WaterkwartierBiezen Nijmegen

De wijk Biezen is een zeer gewilde wijk voor nieuwe en jonge gezinnen. Binnen de wijk ligt een mengeling van koop- en huurwoningen. De wijk heeft wat herstructurering doorgemaakt in de loop van de jaren. In de modern ogende Handelskade in het noorden van de wijk ligt veel nieuwbouw, voornamelijk ruime appartementen, waar recent nog steeds wordt gebouwd.Openbaar groen is wat beperkt maar het centrum met haar verschillende stadsparken is makkelijk en snel te bereiken. Voor voorzieningen kunt u het stadscentrum bereiken, maar kunt u ook in de wijk blijven. Voor dagelijkse boodschappen kunt u namelijk terecht bij de Jumbo en er zijn verschillende horecavoorzieningen en andere kleine ondernemingen te vinden in het Honigcomplex aan de Waal. Andere aanraders voor een hapje eten zijn Bistrobar Bankoh of Loetje.

Wolfskuil

We wijk Wolfskuil is een oude volkswijk liggend achter het centraal station van Nijmegen. Het noordoostelijke deel van de wijk is gebouwd in de jaren ‘10 en ‘20 van de vorige eeuw en kenmerkt zich door grote lanen met daaraan kleine woonstraten. Het wijkdeel dat ‘de kuul’ vormt is na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en heeft haar naam te danken aan de kuil waarin het ligt ten opzichte van de Graafseweg op de stuwwal. De Rozenbuurt tenslotte hoort bij Wolfskuil, maar is daarvan min of meer afgesneden door de Graafseweg. Uw dagelijkse boodschappen kunnen worden gehaald bij de Albert Heijn of de Coop aan de Molenweg.

Nijmegen-Zuid

Brakkenstein met o.a. de Kannuniken- en Dekenbuurt

De wijk Brakkenstein was aan het begin van de 20e eeuw een agrarische buurtschap maar heeft na de Tweede Wereldoorlog zijn huidigBrakkenstein Nijmegene planmatige vorm gekregen. Voornamelijk in de Kanunniken- en Dekenbuurt is deze typische vorm met herhalingen en hofjes goed terug te zien. Andere delen van de wijk zijn gebouwd in de jaren zestig en zijn grotendeels ruim opgezet door twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, verdeeld over de verschillende buurten. Voor dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Aldi. Andere wijkvoorzieningen zijn voornamelijk gevestigd aan de Heyendaalseweg.

Grootstal

De wijk Grootstal biedt een mooie mengeling van laagbouw en etalagebouw in zowel de goedkopere als de middeldure sector. De woningen zijn grotendeels gebouwd tussen 1955 en 1965. Doordat de wijk een gemengd woningaanbod heeft oogt het stedenbouwkundig afwisselend door het hoogteverschil. De wijk biedt veel natuurlijke speelplekken voor kinderen door veel groene plekken. In het noordwestelijk deel van de wijk zijn verschillende bedrijven gevestigd. Winkels met onder andere een slager, drogist en een Jumbo zijn te vinden aan de Sint Jacobslaan.

Hatert met o.a. de Edelstenenbuurt

Hatert is binnen Nijmegen een wijk met een eigen identiteit. Het heeft een strakke en dichtbevolkte stedenbouwkundige opbouw. De architectuur komt in vrijwel de gehele wijk terug in de herhaling van laagbouwwoningen met platte dagen en rechthoekige flatgebouwen. Tussen de buurten liggen vaak open stukken groenstroken. In het noorden, de zogenaamde ‘edelstenenbuurt’, zijn voornamelijk koopwoningen te vinden. Iets zuidelijker van de Hatertseweg zijn voornamelijk goedkopere huurwoningen. Het grootste aantal woningen is gerealiseerd tussen 1955 en 1965. Dagelijkse boodschappen zijn te halen bij de diverse winkels in ‘Winkelhart Hatert’. De wijk biedt ook andere voorzieningen zoals diverse scholen, een park en een bibliotheek.

Hatertse HeiHatert

De de wijk Hatertse Hei bestaat uit diverse buurten die zijn ontstaan tussen oude wegen zoals de St. Annastraat, Hatertseweg en Heiweg. Opvallend in de wijk is de centraal gelegen ‘sterflat’. Het voornaamste deel bestaat uit woningen en groen is iets minder zichtbaar in de wijk. In de wijk zijn wat winkels en voorzieningen zoals een bakker, apotheek en een selectie aan eetgelegenheden te vinden. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u snel terecht bij de aangrenzende wijk St. Anna waar onder andere een Albert Heijn XL en een Kruidvat te vinden zijn.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Woningmarkt regio Nijmegen

Sprekende Cijfers Woningmarkt regio Nijmegen

De "Sprekende Cijfers" zijn inmiddels een vaste waarde geworden in onze rapportages, en ook dit kwartaal zetten we die traditie voort. In Q3 presenteren we opnieuw de belangrijkste...
Ontdek de Sprekende Cijfers Woningmarkten van Q1 2024

Ontdek de Sprekende Cijfers Woningmarkten van Q1 2024

Als een toegewijde partner van Dynamis, staat Strijbosch Thunnissen Makelaars aan de frontlinie van vastgoedontwikkelingen. Het onderzoeksteam van Dynamis heeft ook dit jaar nauwgezet de...
Bekijk overzicht