Wonen in Hees

Het stadsdeel Nieuw West is verdeeld in 4 wijken namelijk Hees, Heseveld, Neerbosch Oost en het Haven- en Industrieterein. Kenmerkend aan het stadsdeel Nieuw West is de groenstructuur en de statige panden.

De wijk Hees maakt onderdeel uit van stadsdeel Nijmegen-Nieuw-West. Al in de 17e eeuw werden in Hees landerijen opgekocht en buitenplaatsen gebouwd. De basis wordt inmiddels gevormd door een voormalige dorpskern met oude wegen, statige panden en een aantrekkelijke groenstructuur. De wijk maakt ook een ruime, groene indruk door het aangrenzende parkgebied Park West. Hieronder vallen o.m. het Planetenpark, Kometenpark en Distelpark. Deze parken worden goed gebruikt voor o.a. wandelen, de hond uitlaten, spelen en ontmoeten. Door de verschillende bouwperioden heeft de wijk een afwisselend karakter, met vooral een woonfunctie. Het gaat vooral om laagbouwkoopwoningen. Gezien de vastgoedwaarde en economische positie van bewoners behoort Hees tot de Nijmeegse wijken in het hoogste woningmarktsegment.

In de wijk Hees vindt u onder andere een basisschool en een vestiging van het ROC. Verder is er voor de sporters voetbalclub Blauw-Wit en Zwembad West in de buurt.

Zoekt u een makelaar in Hees? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Hees

Huishoudens Hees

Koop/Huur Hees

 • Mannelijke inwoners

  8.150
 • Vrouwelijke inwoners

  8.605
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,7 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 163.000,-

Het nieuwste aanbod in Hees

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie