Een huis kopen in Nijmegen of omgeving -  38485

Een huis kopen in Nijmegen of omgeving

U wilt een huis kopen in Nijmegen of omgeving. Een grote stap, die onze aankoopmakelaar graag samen met u zet. Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen helpt al ruim 85 jaar starters, gezinnen en andere kopers met het vinden van een koophuis. Wij kennen de markt, de verschillende wijken en bieden vakkundig en realistisch advies. Zo vinden wij het koophuis of appartement waar u zich in thuisvoelt.

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Waar moet u bijvoorbeeld op letten tijdens een bezichtiging van een huis, hoe verloopt het onderhandelen en hoe bepaalt u wat u uiteindelijk wilt bieden? Wij gaan graag voor u aan de slag!

Ja, ik wil een aankoopmakelaar inschakelen


Uw droomwoning in Nijmegen

Door onze jarenlange kennis en ervaring van de huizenmarkt rondom Nijmegen vinden wij niet alleen een woning die bij u past, maar kunnen wij ook een scherpe prijs hiervoor afdwingen. Maar het kopen van een woning bestaat uit meer dan het afdwingen van een goede prijs. Tijdens onze kennismaking zetten we uw wensen en eisen op een rij en gaan wij op zoek naar uw droomwoning in regio Nijmegen. We gaan met u mee naar bezichtigingen en met onze bouwkundige kennis weten wij precies waar wij op moeten letten.

Lees hier meer over wat wij als aankoopmakelaar voor u kunnen betekenen.

Lokale marktkennis
Onze makelaars kennen de markt en zetten zich maximaal in om het beste bod te bemachtigen.
Deskundig en professioneel
Onze erkende aankoopmakelaars hebben de kennis in huis om u het beste advies te geven.
Persoonlijke aanpak
Bij ons doet u zaken met mensen, niet met makelaars. Wij verdiepen ons in uw verhaal en wensen.

Onze aankoopmakelaars staan voor u klaar

Harry  van Loon Harry van Loon
Harry  van Loon Harry van Loon

Algemeen Directeur - Makelaar/Taxateur MRICS RT RMT

Leonie Rutgers Leonie Rutgers
Leonie Rutgers Leonie Rutgers

Makelaar/Taxateur RMT

Aylin Ince Aylin Ince
Aylin Ince Aylin Ince

Aankoop coördinator

Pieter de Kraker Pieter de Kraker
Pieter de Kraker Pieter de Kraker

Kandidaat Makelaar K-RMT

Veelgestelde vragen bij het kopen van een woning

Het kopen van een huis is een van de grootste aankopen van uw leven en het traject kan ontzettend intensief zijn. Een aankoopmakelaar ondersteunt u bij het volledige traject zodat u er niet alleen voor staat. Daarnaast zijn onze makelaars goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en weten wat er allemaal te koop is. Vaak nog voordat het op Funda staat, waardoor u uw kansen vergroot op het vinden van uw droomhuis. Van het zoeken naar een huis, het uitbrengen van een bod tot de sleuteloverdracht zullen onze makelaars uw lasten ontnemen.

Indien u een huis heeft gevonden dat aan al uw eisen voldoet, wilt u wellicht een bod uitbrengen. Een bod uitbrengen kan telefonisch, per e-mail of per post. Bevestig uw bod in elk geval altijd zwart op wit. Voor het uitbrengen van een bod kunt u een van onze aankoopmakelaars inschakelen. Onze makelaars hebben veel ervaring met bieden en kunnen uw kans verhogen. Nadat alle biedingen zijn ontvangen door de verkoper zullen zij een keus maken uit alle biedingen.

Ontbindende voorwaarden worden opgesteld voor kopers die een bod uitbrengen op een woning en zorgen ervoor dat u binnen bepaalde omstandigheden nog steeds van de koop van de woning af kan zien. Ze worden ingezet tijdens de onderhandeling met de verkoper. Als uw bod wordt geaccepteerd door de koper, dan gaat de koper hier gelijktijdig akkoord met de ontbindende voorwaarden en worden deze meegenomen in het koopcontract.

De meest voorkomende ontbindende voorwaarden zijn onder voorbehoud van financiering, onder voorbehoud van verkoop van uw eigen woning en onder voorbehoud van een bouwkundige keuring.

Een energielabel toont de energiezuinigheid en duurzaamheid van een huis en waar er verbeteringen liggen. Het aandragen van een energielabel is bij verkoop verplicht. Indien de verkoper deze niet beschikbaar stelt aan de koper omdat de verkoper er geen in bezit hebben, riskeren ze hiermee een boete.

De bedenktijd bij het kopen van een woning bedraagt 3 werkdagen. Hier zitten echt wel wat uitzonderingen aan om het voor beiden partijen zo eerlijk mogelijk te maken. Zo geldt het weekend, omdat dit niet gezien wordt als werkdag, als één dag. Verder is het ook niet mogelijk om de bedenktijd te beëindigen in het weekend of tijdens feestdagen. Hieronder vindt u een helder overzicht van periodes van bedenktijd. Let op, de bedenktijd eindigt altijd om 23:59 uur.

Bedenktijd wonen

Het is mogelijk om een bod te doen zonder voorbehoud van financiering. Dit houdt in dat er in de onderhandeling en het koopcontract geen ontbindende voorwaarden worden meegenomen indien de koper de financiering van de woning niet rond krijgt en hiermee niet meer van de koop kunnen terugtrekken. Bieden zonder voorbehoud van financiering kan worden gebruikt om als koper extra aantrekkelijk te worden voor een verkoper. Dit geeft de verkoper namelijk de zekerheid van de koop en zorgt voor een versneld proces doordat er niet op een hypotheek gewacht hoeft te worden.

Het kopen van een huis brengt natuurlijk kosten met zich mee. ‘Kosten koper’ houdt in dat de koper van een huis een aantal kosten moet dekken die gemaakt worden door de verkoop van het huis. De kosten zijn niet ingegrepen in de uiteindelijke koopsom van de woning. De kosten koper bestaan uit overdrachtsbelasting en notariskosten.

Overdrachtsbelasting
Deze kosten hebben betrekking tot de belasting die u betaald tijdens de overname van een woning en zijn in 2022 in de wet vastgesteld op 8%. Indien u tussen de 18 en 35 jaar bent en een woning aankoopt voor maximaal €400.000 is het mogelijk om eenmalig een vrijstelling aan te vragen van de overdrachtsbelasting.

Notariskosten
Een notaris wordt ingeschakeld om de overdracht van een woning te regelen en dit brengt kosten met zich mee. Zo stelt een notaris rechtsgeldige aktes op zoals de hypotheekakte. De kosten voor een notaris kunnen verschillen, afhankelijk van welke notaris u kiest.

Het is eventueel mogelijk dat de koop naast de overdrachtsbelasting en de notariskosten nog eventuele andere aanvullende kosten met zich mee brengt. De volgende kosten zijn afhankelijk per situatie en hiermee niet altijd van toepassing:
Kosten advies en bemiddeling door hypotheekadviseur;
Aanvraagkosten voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Deze kosten bedragen in 2022 0,6% van het hypotheekbedrag;

  • Rente en kosten overbruggingskrediet;
  • Kosten voor bankgarantie;
  • Kosten taxatie;
  • Makelaarskosten;
  • Bouwtechnische keuring.

Nee. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs moet worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. De verkoper mag ten allen tijden bepalen of deze het bod accepteert, weigert of eventueel een tegenbod doet.

Droomwoning nog niet kunnen vinden?

Plaats een gratis zoekopdracht bij Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen! Zodra er een woning op basis van uw wensen, eisen en uw financiële situatie beschikbaar komt, ontvangt u hier bericht van.