Ik wil mijn huis laten taxeren -  40155

Ik wil mijn huis laten taxeren

Gaat u verbouwen of verhuizen naar een nieuwe woning? Of wilt u graag een financiering aanvragen bij de bank? Een taxatierapport geeft u een goed beeld van de (meer)waarde en alle bijzonderheden van een huis. De erkende taxateurs van Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen taxeren uw huis snel en deskundig, zodat u weet waar u aan toe bent.

Ja, ik wil een taxatie voor mijn huis aanvragen

Persoonlijke gegevens:
  • Gecertificeerde taxateurs
  • Specialistische kennis
  • Digitaal taxatierapport
  • Snel en deskundig
  • Heldere waarde onderbouwing
Particulier - Taxeren

Wat staat er in een taxatierapport?

Een taxatierapport gaat verder dan een waardebepaling van een huis. Bij het opstellen van een taxatierapport kijkt Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen namelijk verder dan alleen de waarde van het huis of appartememt. Ook de onderhoudsstaat van de woning, de ontwikkelingen in de omgeving, eventuele juridische aspecten en de duurzaamheid van de woning nemen wij op in het taxatierapport. Zo krijg u een compleet beeld waar u vervolgstappen mee kunt zetten.

Particulier - Taxeren

Wanneer laat u een woning taxeren?

Een taxatierapport is in verschillende situaties noodzakelijk. Natuurlijk wilt u weten wat de waarde van uw toekomstige woning of uw verbouwde huis is. Daarnaast komt een taxatierapport ter sprake wanneer u een hypotheek oversluit of renteverlaging aanvraagt. Maar ook wanneer u gaat scheiden, een boedelverdeling maakt of bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde kunt u uw huis laten taxeren door Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen.

Zo verloopt een taxatie

Particulier - Taxeren

Het dossier

Om een taxatierapport te kunnen opmaken hebben wij diverse documenten nodig, zoals het eigendomsbewijs en het definitieve energielabel van de woning. Mocht het om een appartement gaan dan hebben wij ook de splitsingsakte en de stukken van Vereniging van Eigenaren nodig.

Particulier - Taxeren

De afspraak

Vervolgens zal er een afspraak worden ingepland, zodat we de woning kunnen opnemen. De afspraak neemt ongeveer een halfuur tot één uur in beslag. De woning wordt opgenomen door een van onze taxateurs. De taxateur zal een aantal vragen stellen over de woning om zoveel mogelijk informatie te winnen. Tevens zal de taxateur foto’s maken van diverse verblijfsruimtes om het rapport compleet te maken.

Particulier - Taxeren

Het taxatierapport

Vervolgens zal het rapport worden uitgewerkt op kantoor. Mocht het om een NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) taxatie gaan dan zal deze eerst gecontroleerd worden door het NWWI. Als u of het NWWI akkoord hebben gegeven op het concept, dan ontvangt u het definitieve taxatierapport. Tot slot zal de afhandeling en facturatie worden uitgevoerd.

Meer weten over taxaties?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Onze erkende taxateurs vertellen u graag meer hierover.

Maak een afspraak

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie