Nijmegen op twee na duurste woongemeente buiten Randstad

Geschreven door Sophie van Loon op 25 juli 2019

De doorzettende prijsstijgingen in de afgelopen jaren in Nijmegen hebben geleid tot een uitzonderlijk hoog prijsniveau. Kopers betalen inmiddels bijna 25% meer dan in Arnhem. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2019 van Strijbosch Thunnissen Makelaars te Nijmegen (partner in Dynamis).

Kopers betalen in Nijmegen € 225 meer dan een jaar geleden

De hoge marktdynamiek leidt in Nijmegen tot steeds duurdere woningen. In het tweede kwartaal van 2019 betaalden woningkopers gemiddeld € 2.850 per vierkante meter woonruimte. In een jaar tijd is woonruimte daarmee € 225 meer waard geworden in Nijmegen. Van alle gemeenten met meer dan 50.000 inwoners, zijn kopers buiten de Randstad alleen in Breda en ’s-Hertogenbosch duurder uit.

Ruim 15 duizend concurrenten voor woningzoekers in Nijmegen

Door de hoge druk op de woningmarkt van Nijmegen is het voor zoekers een uitdaging om een woning te vinden. Maar liefst 15.500 serieuze zoekers zijn actief op Funda. De grote concurrentie blijkt ook uit de korte tijden dat woningen verkocht worden, gemiddeld wordt een Nijmeegse woning in slechts vier weken verkocht.

Sophie van Loon
Neem contact op met Sophie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

In 2022 heeft er in de regio Nijmegen een verandering plaatsgevonden in de opname van bedrijfsruimte, waarbij er vooral belangstelling was naar kleinere bedrijfsruimten. Door de grote vraag is...
Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

De vraag naar kantoorruimte is sinds 2020 sterk afgenomen in Nijmegen door de pandemie en is daar in 2022 nog niet van hersteld. In 2022 is er wel een lichte groei te zien in het aantal...
Bekijk overzicht