Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

Geschreven door Sophie van Loon op 3 maart 2023

De vraag naar kantoorruimte is sinds 2020 sterk afgenomen in Nijmegen door de pandemie en is daar in 2022 nog niet van hersteld. In 2022 is er wel een lichte groei te zien in het aantal opgenomen vierkante meters op de Nijmeegse kantorenmarkt. Daarnaast is er in het centrum sprake van een grote vraag naar kantoorruimte, terwijl er nauwelijks hoogwaardig aanbod is.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2023 van Strijbosch Thunnissen Makelaars (partner in Dynamis).

Aanbod wordt schaarser, vooral in het centrum

De daling van het aanbod op de Nijmeegse kantorenmarkt zet zich verder door in 2022. Na een daling van 12 procent in december 2021 ten opzichte van het jaar daarvoor is het aanbod sindsdien gedaald met 30 procent. In totaal was er afgelopen december nog 26.300 m² aanbod beschikbaar. De mismatch tussen vraag en aanbod is in Nijmegen het grootst in het centrum. Er is daar namelijk een grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte, terwijl het aanbod schaars is.

Brabantse Poort in trek

De daling van het kantooraanbod in Nijmegen is vooral te wijten aan de dynamiek op de Brabantse Poort. Hier nam het aanbod van kantoorruimte in 2022 in een jaar tijd met ruim 12.000 m² af. Het gebied is met kantoorpanden met goede energielabels en relatief lage huurprijzen sterk in trek onder Nijmeegse kantoorgebruikers.

Sophie van Loon
Neem contact op met Sophie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

In 2022 heeft er in de regio Nijmegen een verandering plaatsgevonden in de opname van bedrijfsruimte, waarbij er vooral belangstelling was naar kleinere bedrijfsruimten. Door de grote vraag is...
De woningmarkt in Nijmegen en omgeving: Sprekende Cijfers Q2 2022

De woningmarkt in Nijmegen en omgeving: Sprekende Cijfers Q2 2022

Het aantal voor verkoop beschikbare woningen in Nijmegen is met 34% toegenomen in de afgelopen drie maanden, aanleiding voor deze stijging is het toegenomen aantal woningeigenaren dat hun...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie