Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

Geschreven door Lynn van Zadelhoff op 23 maart 2023

In 2022 heeft er in de regio Nijmegen een verandering plaatsgevonden in de opname van bedrijfsruimte, waarbij er vooral belangstelling was naar kleinere bedrijfsruimten. Door de grote vraag is er een groot tekort aan bedrijfsruimte tussen de 50 en 2.500 m².

Dit blijkt uit het onlangs verschenen rapport Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2023 van Strijbosch Thunnissen Makelaars (partner in Dynamis).

Sterke afname aanbod

In regio Nijmegen is het aanbod in 2022 in een jaar tijd afgenomen met 77 procent. In Wijchen is dit in dezelfde tijdsbestek met zelfs 80.000 m² afgenomen. De grote afname van aanbod zorgt voor minder verhuisdynamiek in de regio.

Naast kwantitatief ook kwalitatief tekort

Het al schaarse bestaande aanbod in de regio Nijmegen schiet vaak kwalitatief tekort. Dit geldt voornamelijk voor bedrijfsruimte met een metrage tussen de 350 en 2.500 m². Verder is er een grote vraag naar kleine bedrijfsunits tussen de 45 en 250 m², die over het algemeen worden gekocht en voor particuliere doeleinden worden gebruikt.

Frank Giesen
Neem contact op met Frank

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

De vraag naar kantoorruimte is sinds 2020 sterk afgenomen in Nijmegen door de pandemie en is daar in 2022 nog niet van hersteld. In 2022 is er wel een lichte groei te zien in het aantal...
De woningmarkt in Nijmegen en omgeving: Sprekende Cijfers Q2 2022

De woningmarkt in Nijmegen en omgeving: Sprekende Cijfers Q2 2022

Het aantal voor verkoop beschikbare woningen in Nijmegen is met 34% toegenomen in de afgelopen drie maanden, aanleiding voor deze stijging is het toegenomen aantal woningeigenaren dat hun...
Bekijk overzicht