Wonen in Hengstdal

De wijken in stadsdeel Nijmegen Oost zijn één van de meest gewilde wijken van Nijmegen en staan bekend om haar leuke winkels, mooie restaurants en gezellige buurtcafés. Het stadsdeel is verdeeld in 8 wijken: Bottendaal, Galgenveld, Altrade, Hunnerberg, Hengstdal, de Ooyse Schependom, Groenewoud en Kwakkenberg.

Hengstdal ligt tegen de stuwwal en de bossen aan. Van oudsher is deze buurt een volksbuurt, inmiddels geherstructureerd. Er was een oververtegenwoordiging in de middelbare en ouder leeftijdscategorieën maar de bevolkingssamenstelling is jonger en gemengder aan het worden. Woningbouwcorporaties hebben een belangrijke rol gespeeld, er ontstond een bijzondere menging van woningbouwcomplexen met particuliere woningen. Een opvallende volksbuurt in het noorden van Hengstdal is het 'Rooie Dorp', inmiddels geherstructureerd. Aan de westkant van Hengstdal is enkele jaren geleden het Limoskazerneterrein getransformeerd tot een woongebied.

Voor uw dagelijkse boodschap kunt u naar de Coop aan de van 't Santstraat. Restaurant Vesters, Eten en drinken en de Kazerne zijn aanraders voor een gezellige, maar vooral een lekkere hap!

Zoekt u een makelaar in Hengstdal? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Hengstdal

Huishoudens Hengstdal

Koop/Huur Hengstdal

 • Mannelijke inwoners

  16.175
 • Vrouwelijke inwoners

  18.770
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,5 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 259.000,-

Het nieuwste aanbod in Hengstdal

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie