Wonen in Heseveld

Het stadsdeel Nieuw West is verdeeld in 4 wijken namelijk Hees, Heseveld, Neerbosch Oost en het Haven- en Industrieterein. Kenmerkend aan het stadsdeel Nieuw West is de groenstructuur en de statige panden.

Heseveld kent een menging van laagbouw en etagebouw met gazons ertussen. De noordkant (wat ruimer) en zuidkant (deels vooroorlogs) van deze wijk wijken af van deze structuur. De recentelijke renovaties en groot onderhoud door de corporatie geven de woonkwaliteit een oppepper. Ook de openbare ruimte werd verbeterd. De wijk heeft relatief weinig groen, maar Dorpspark Hees, het Augustijnerbos, parkje Hoog Heseveld en de begraafplaats aan de Hatertseveldweg zijn gewaardeerde groenvoorzieningen. Centraal liggen het Daniëlsplein met aangrenzend de voorzieningen aan de Molenweg, en niet ver daar vandaan de parochiekerk en andere wijkvoorzieningen.

Voor uw dagelijkseboodschap kunt u naar de Coop aan de Molenweg. Verder vindt u hier ook andere zaken zoals een kapper, bakker en verschillende cafetaria's. Sportievelingen kunnen zich aanmelden bij voetbalvereniging Quick 1888 aan de Dennenstraat.

Zoekt u een makelaar in Heseveld? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Heseveld

Huishoudens Heseveld

Koop/Huur Heseveld

 • Mannelijke inwoners

  8.150
 • Vrouwelijke inwoners

  8.605
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,7 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 163.000,-

Het nieuwste aanbod in Heseveld

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie