Wonen in Neerbosch Oost

Het stadsdeel Nieuw West is verdeeld in 4 wijken namelijk Hees, Heseveld, Neerbosch Oost en het Haven- en Industrieterein. Kenmerkend aan het stadsdeel Nieuw West is de groenstructuur en de statige panden.

De wijk Neerbosch-Oost in stadsdeel Nijmegen-Nieuw-West kent een herhaling van woonbuurten, met zowel hoogbouw als laagbouw. Hier staan veel huurwoningen, om de wijk heen een groene strook met daarin waterpartijen. Winkels, wijkgebouw en sporthal liggen centraal in de wijk. Ook is er enige historische bebouwing aanwezig van het oude dorp Neerbosch. Een ander historisch element is het 'bosje van de Baron', dat ooit onderdeel was van het slot van de baron van Rijckevorsel. Tussen de Neerbosscheweg en de Dr. de Blecourtstraat - Dennenstraat liggen woonbebouwing en een voorzieningenstrook (met daarin Sportpark “de Dennen” en een schoolcomplex) die ook deel uitmaken van Neerbosch-Oost.

Voor uw dagelijkse benodigdheden moet u bij het winkelcentrum in hartje Neerbosch Oost zijn. Hier vindt u o.a. een supermarkt, bakker een groenteboer en een drogist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Neerbosch Oost

Huishoudens Neerbosch Oost

Koop/Huur Neerbosch Oost

 • Mannelijke inwoners

  8.150
 • Vrouwelijke inwoners

  8.605
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,7 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 163.000,-

Het nieuwste aanbod in Neerbosch Oost

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie