Wonen in Wolfskuil

De wijken binnen stadsdeel Nijmegen Oud-West bieden veel winkels en eetgelegenheden. Oud-West bestaat uit de volgende wijken: Biezen, Wolfskuil en Nije Veld.

Wolfskuil is een oude volkswijk in stadsdeel Nijmegen-Oud-West, begrensd door enkele grote verkeerswegen. Het gebied ten noordoosten van de Nieuwe Nonnendaalseweg is gebouwd in jaren '10 en '20 van de vorige eeuw. De openbare ruimte kenmerkt zich hier door een aantal grotere lanen en kleinere woonstraten en pleinen (onder andere Nachtegaalplein). Deze lanen volgen de structuur van de oude veldwegen. Het wijkdeel dat soms wordt aangeduid als 'de kuul' is direct na de Tweede Wereldoorlog gebouwd voor circa 5.000 parochianen. Het heet wel de kuul, omdat deze buurt ten opzichte van de oude stuwwal (de Graafseweg) in een kuil ligt. De Rozenbuurt tenslotte hoort bij Wolfskuil, maar is daarvan min of meer afgesneden door de Graafseweg.

Voor uw dagelijkse boodschap kunt u naar de Albert Heijn of de Coop aan de Molenweg. Verder vindt u in de wijk meerdere eetcafetaria's zoals Portofino en Drive Inn.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Wolfskuil

Huishoudens Wolfskuil

Koop/Huur Wolfskuil

 • Mannelijke inwoners

  6.605
 • Vrouwelijke inwoners

  7.365
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,6 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 158.000,-

Het nieuwste aanbod in Wolfskuil

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie