Wonen in Lent

Nijmegen-Noord is zeer populair aan het worden, veel mensen vinden hun thuis aan de andere kant van de Waalbrug. Het stadsdeel Nijmegen-Noord is verdeeld over 3 wijken, namelijk: Lent, Oosterhout en Ressen.

Lent maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Noord. Het voormalige tuindersdorp is inmiddels een stedelijke woonwijk geworden. Vlak over de waalbrug grenst Lent aan de bruisende stad Nijmegen. Rondom de oude dorpskern ligt het nieuwe woongebied Visveld. De stedenbouwkundige opzet van de verschillende gebieden laat de geschiedenis van het gebied goed zien. In de oudere delen zoals de Hoge Bongerd, De Schans en het dorp Lent zijn historische linten zichtbaar. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw zijn de gebieden hiertussen volgebouwd met vele laagbouwwoningen.

In het centrum van Lent vindt u uw eigen buurtsupermarkt. Er zijn hiernaast ook diverse kleinere winkels te vinden. Iedere woensdag kunt u langs bij de markt, deze is te vinden op de parkeerplaats aan de Frankrijkstraat. U kunt hier terecht voor onder andere vis, vers fruit en groenten.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Lent

Huishoudens Lent

Koop/Huur Lent

 • Mannelijke inwoners

  7.675
 • Vrouwelijke inwoners

  7.735
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  1,1 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 238.000,-

Het nieuwste aanbod in Lent

Rondje lopen in dit dorp?

Neem contact op met onze dorp specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie