Wonen in Hunnerberg

Nijmegen Oost is een van de meest gewilde wijken van Nijmegen en staat bekend om haar leuke winkels, mooie restaurants en gezellige buurtcafés. Het stadsdeel is verdeeld in 8 wijken: Bottendaal, Galgenveld, Altrade, Hunnerberg, Hengstdal, de Ooyse Schependom, Groenewoud en Kwakkenberg.

Hunnerberg is een karakteristieke en gezellige wijk, nabij het centrum gelegen boven op de stuwwal.. De wijk is niet zozeer planmatig opgezet, maar heeft een gegroeide structuur. Het noordelijk deel bestaat uit de 19e eeuwse schil met vooral grote panden. Daaraan grenzend ligt een dichter bebouwd gedeelte met kleinere huurwoningen, veel boven- en beneden koopwoningen en ook bedrijvigheid. Aan de zuidkant ligt een woonbuurt met voornamelijk koop- woningen. Nieuwbouw heeft voornamelijk plaatsgevonden op de Kopse Hof en op het achterterrein van het voormalige Canisius College.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de diverse winkels aan de Daalseweg. Mocht u een gezellig avondje uit eten gaan, dan is Restaurant Lodewijk een aanrader!

Zoekt u een makelaar in Hunnerberg? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Hunnerberg

Huishoudens Hunnerberg

Koop/Huur Hunnerberg

 • Mannelijke inwoners

  16.175
 • Vrouwelijke inwoners

  18.770
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,5 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 259.000,-

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie