<h1>Wonen in Meijhorst</h1>

Wonen in Meijhorst

Het stadsdeel Dukenburg is verdeeld in 9 wijken namelijk Tolhuis, Zwanenveld, Meijhorst, Lankforst, Aldenhof, Malvert, Weezenhof, Vogelzang en Staddijk.

De Meijhorst bestaat uit bijna 60% etagebouw en is in het stadsdeel Dukenburg de wijk met naar verhouding de meeste woningen van dit type. De wijk is ruim opgezet, met veel groen en een 'rondlopende' hoofdstraat waarop andere straten uitkomen. Evenals in de rest van Dukenburg hebben de straten geen namen maar nummers, beginnend bij Meijhorst 10e straat. Een mogelijk adres is Meijhorst 7039, dit houdt in: 70ste straat, huisnummer 39. Het centrale groen in Meijhorst heeft in 2005 ter gelegenheid van het 2000-jarig jubileum van Nijmegen de naam Wijkpark Meijhorst gekregen en is in 2006 tot "bomenleerpark" verklaard. In Meijhorst liggen nog het Grand Canal en restanten van lanen van het voormalige landgoed Dukenburg. In Meijhorst bevinden zich een wijkwinkelcentrum, sporthal Meijhorst, sportfondsenbad Dukenburg, wijkcentrum Dukenburg met een steunpunt van de stadswinkel, de Ontmoetingskerk.

Voor uw dagelijkse boodschap kunt u naar de Albert Heijn en voor een vers ontbijtje kunt u naar de bakker die ook in het winkelcentrum plaats vindt.

Waar wil je wonen?

Wijk statistieken

Het nieuwste aanbod in Meijhorst

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.