Wonen in Zwanenveld

Het stadsdeel Dukenburg is verdeeld in 9 wijken namelijk Tolhuis, Zwanenveld, Meijhorst, Lankforst, Aldenhof, Malvert, Weezenhof, Vogelzang en Staddijk.

Zwanenveld heeft een stadsdeelcentrum dat in het noordwesten van de wijk is gelegen en deel uitmaakt van de Brabantse Poort. Dit winkel- en dienstencentrum heeft een functie voor heel Dukenburg en Lindenholt en trekt grote aantallen bezoekers, ook uit ander delen van Nijmegen. Onder het centrum bevindt zich een parkeergarage met 1290 parkeerplaatsen. De nabijheid van bus- en treinstation versterkt dit nog eens. Zwanenveld is ruim opgezet, met veel groen- en waterpartijen, en er zijn enkele 'rondlopende' hoofdstraten waar de andere straten op uitkomen. De wijk biedt qua maatschappelijke opbouw een gevarieerd beeld. Er zijn meer huurwoningen dan koophuizen.

Voor uw dagelijkse benodigdheden kunt u terecht bij het winkelcentrum in Zwanenveld. Hier vindt u maar liefst 84 winkels. Voor uw dagelijkse boodschap kunt u naar de Albert Heijn XL. Verder vindt u hier ook andere winkelketens zoals de Action, Kruidvat of een Hema.

Zoekt u een makelaar in Zwanenveld? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Zwanenveld

Huishoudens Zwanenveld

Koop/Huur Zwanenveld

 • Mannelijke inwoners

  10.740
 • Vrouwelijke inwoners

  11.365
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,8 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 142.000,-

Het nieuwste aanbod in Zwanenveld

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie