<h1>Wonen in Brakkenstein</h1>

Wonen in Brakkenstein

De wijk Brakkenstein maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Zuid. Dit stadsdeel is verdeeld onder de wijken Brakkenstein, Grootstal, Hatert en de Hatertse Hei.

De wijknaam is eeuwenoud en zou verband houden met onderkomens voor jachthonden (de zogeheten 'Bracken'). Tot aan begin van de 20e eeuw was dit een agrarische buurtschap. Het huidige Brakkenstein kreeg zijn planmatige vorm na de Tweede Wereldoorlog. Vooral de Kanunniken- en Dekenbuurt zijn door de herhaling van hofjes typisch voor die tijd. Aan het begin van de jaren zestig zijn de ruim opgezette woonbuurten tussen de Heijendaalseweg en Driehuizerweg (vooral twee-onder-een-kapwoningen) en tussen de Baljuwstraat en de St. Annastraat (vrijstaande woningen) gebouwd. Aan de Heijendaalseweg liggen diverse wijkvoorzieningen

Brakkenstein heeft diverse voorzieningen, de wijk ligt op een ideale locatie t.o.v. beide ziekenhuizen, de Radboud universiteit, winkels en uitvalswegen. Het centrum van Nijmegen ligt op 10 minuten fietsafstand. Daarnaast heeft Brakkenstein verschillende sportverenigingen voor de sportievelingen onder ons.

Zoekt u een makelaar in Brakkenstein? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Waar wil je wonen?

Wijk statistieken

Het nieuwste aanbod in Brakkenstein

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.