Wonen in Bottendaal

De wijken in stadsdeel Nijmegen Oost zijn één van de meest gewilde wijken van Nijmegen en staat bekend om haar leuke winkels, mooie restaurants en gezellige buurtcafés. Het stadsdeel is verdeeld in 8 wijken: Bottendaal, Galgenveld, Altrade, Hunnerberg, Hengstdal, de Ooyse Schependom, Groenewoud en Kwakkenberg.

Bottendaal is een grotendeels 19e-eeuwse wijk, vlak bij het centrum gelegen met een gevarieerd woon- en leefklimaat. Bottendaal heeft een hoge bebouwingsdichtheid en vaak kleine tuinen. Veel woningen zijn inmiddels gerenoveerd. Door de typische bebouwing, de functiemenging en de gerealiseerde stadsvernieuwingsprojecten levert de wijk een sterk gevarieerd beeld op. De Burghardt van de Berghstraat functioneert als voorzieningencentrum. In Bottendaal bevinden zich daarnaast nogal wat werkfuncties. De wijk dient als broedplaats voor kleine startende bedrijven, vaak op binnenterreinen. Op de plaats van een voormalige drukkerij is een buurtparkje aangelegd.

Voor uw dagelijkse boodschap kunt u naar de Coop die centraal aan de Burghardt van den Berghstraat gelegen is. Verder voor een lekkere lunch kunt u naar café Brood op de Plank.

Zoekt u een makelaar in Bottendaal? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Bottendaal

Huishoudens Bottendaal

Koop/Huur Bottendaal

 • Mannelijke inwoners

  5.690
 • Vrouwelijke inwoners

  5.890
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,4 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 183.000,-

Het nieuwste aanbod in Bottendaal

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie