Wonen in Nije Veld

De wijken binnen stadsdeel Nijmegen Oud-West bieden veel winkels en eetgelegenheden. Oud-West bestaat uit de volgende wijken: Biezen, Wolfskuil en Nije Veld.

De wijk Nije Veld maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Midden en is uit meerdere buurten opgebouwd. Het grootst en bekendst is het Willemskwartier, een vooroorlogse buurt met veel huurwoningen. Op meerdere locaties binnen de wijk Willemskwartier is vanaf 2005 nieuwbouw gerealiseerd. In combinatie met Basisschool Het Kleurrijk zijn in een voorzieningenhart meerdere instellingen en wijkvoorzieningen ontstaan. Ten westen van de Groenestraat is de kleinere Landbouwbuurt gelegen, ook met corporatiewoningen. Aan de overkant van de Muntweg ligt de zogenaamde Muntenbuurt, halverwege de tachtiger jaren van de vorige eeuw gebouwd op een voormalig bedrijfsterrein. In Nije Veld zijn er aan de Willemsweg en Groenestraat allerlei voorzieningen zoals winkels.

Voor uw boodschap kunt u naar de Aldi aan de Willemsweg en voor uw verse brood moet u bij bakkerij Bereket zijn. Aan de Willemsweg vindt u meerdere eetcafés, cafetaria's en verschillende kapsalons.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Nije Veld

Huishoudens Nije Veld

Koop/Huur Nije Veld

 • Mannelijke inwoners

  9.085
 • Vrouwelijke inwoners

  9.745
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,7 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 200.000,-

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie