Wonen in Galgenveld

De wijken in stadsdeel Nijmegen Oost zijn één van de meest gewilde wijken van Nijmegen en staan bekend om haar leuke winkels, mooie restaurants en gezellige buurtcafés. Het stadsdeel is verdeeld in 8 wijken: Bottendaal, Galgenveld, Altrade, Hunnerberg, Hengstdal, de Ooyse Schependom, Groenewoud en Kwakkenberg.

Galgenveld is een mooie middeloude wijk, populair door het monumentale karakter, fraaie architectuur en de rijkdom aan details. De wijknaam herrinert aan doodvonnissen die hier in de middeleeuwen werden voltrokken. De 19e eeuwse gordel binnen de wijk heeft een monumentaal karakter met statige laanbomen. De Indische buurt, in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw gerealiseerd, kent diverse met groen, omringde pleinen zoals het Javaplein. De bebouwing is bijzonder vanwege haar Berlagiaanse architectuur. Sociaal economisch gaat het om een sterke wijk met een hoog opleidingsniveau.

Voor u dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij het winkelcentrum aan de Molukkenstraat. De wijk biedt u ook de mogelijkheid tot één van de beste slagers en bakkerijen van Nijmegen.

Zoekt u een makelaar in Galgenveld? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Galgenveld

Huishoudens Galgenveld

Koop/Huur Galgenveld

 • Mannelijke inwoners

  16.175
 • Vrouwelijke inwoners

  18.770
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,5 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 259.000,-

Het nieuwste aanbod in Galgenveld

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie