Wonen in de Benedenstad

Het centrum is een zeer gewilde wijk binnen Nijmegen. Met alle denkbare voorzieningen op loopafstand is het een absolute toplocatie. Het stadscentrum bestaat uit twee wijken: Benedenstad en Stadscentrum.

De wijk Benedenstad maakt deel uit van stadsdeel Nijmegen-Centrum en ligt tussen de Waal en het winkel- en uitgaanscentrum van Nijmegen. Na jarenlang verval en sloop is de Benedenstad tussen 1979 en 1985 herbouwd op basis van de oorspronkelijke stedenbouwkundige structuur. Bij de herontwikkeling zijn oude stratenpatronen en rooilijnen toegepast. Hier en daar zijn historische panden bewaard gebleven. De Benedenstad heeft een vrij stenig karakter.
Binnenterreinen zijn er voor bewonersparkeren maar ook (steeds vaker) voor groen en speelmogelijkheden. Eind jaren '80 van de vorig eeuw werd de Waalkade aangelegd, een gebied met mogelijkheden voor recreatie en toerisme.

Voor een heerlijke lunch of diner kunt u terecht bij een tal van restaurants en lunch cafés met gezellige terassen aan de Waalkade.

Zoekt u een makelaar in Benedenstad in het centrum van Nijmegen? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Benedenstad

Huishoudens Benedenstad

Koop/Huur Benedenstad

 • Mannelijke inwoners

  5.690
 • Vrouwelijke inwoners

  5.890
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,4 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 183.000,-

Rondje lopen in deze wijk?

Neem contact op met onze wijk specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie