6x tips voor het zoeken naar een bedrijfspand

U bent op zoek naar een bedrijfspand om uw onderneming in te vestigen. Bij het zoeken naar een geschikte bedrijfsruimte komen een aantal factoren kijken. Denk aan de grootte van het pand of de plaats waarin u het bedrijf wilt vestigen. Om u bij deze keuze te ondersteunen hebben wij een aantal tips opgesteld.

Soort bedrijfspand

Allereerst is het belangrijk om het soort bedrijfspand te bepalen. Een winkel vraagt om een ander soort ruimte als een advocatenkantoor. Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen heeft verschillende soorten panden in de verkoop staan. Via ons kunt u winkel- en horecapanden, kantoorruimtes, logistieke ruimtes en bedrijfsunits kopen of huren. De keuze voor een pand is afhankelijk van diverse factoren. Wilt u klanten kunnen ontvangen op locatie, moet er ruimte zijn voor kantoren of juist voor facilitaire voorzieningen en hoe groot moet uw pand zijn? Meer informatie over de verschillende soorten bedrijfspanden die u met Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen kunt huren of kopen.

De voorzieningen in het bedrijfspand

Het is belangrijk dat u een prettige ruimte creëert, zowel voor uw personeel als voor de klanten die u eventueel ontvangt. Denk er daarom van tevoren over na welke voorzieningen uw toekomstige bedrijfspand moet kunnen bieden. Denk aan een verwarming dan wel airconditioning, toiletten of een keuken.

De locatie van het bedrijfspand

Locatie is erg belangrijk wanneer u op zoek gaat naar een geschikte bedrijfsruimte. Een goede vindbaarheid en bereikbaarheid kunnen veel uitmaken voor uw onderneming. Zeker wanneer u met klanten werkt, is het prettig wanneer zij u zowel met de auto als het openbaar vervoer goed kunnen bereiken. Voor winkels is locatie vaak nóg belangrijker, omdat klanten vaak te voet komen. Maar ook als u in de productie of industrie werkt is een locatie niet geheel onbelangrijk. Waar u dan bijvoorbeeld over na kunt denken is de verbinding naar snelwegen en het marktsegment dat u vanuit een bepaalde locatie kunt meenemen. Maar ook of vrachtwagens en bestelbussen gemakkelijk kunnen laden en lossen op uw locatie.

Een bedrijfspand huren of kopen

Met Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen kunt u zowel een bedrijfspand huren als kopen. Huren heeft als voordeel dat u na afloop van de contractperiode vrij bent om naar een ander pand te verhuizen. Daarnaast zijn uw initiële kosten lager, doordat u maandelijks huur betaald. Wanneer u een bedrijfspand koopt, is dit meestal een keuze voor de lange termijn. Daarnaast moet u hier doorgaans een financiering voor aanvragen.

De meeste ondernemers starten met het huren van een pand, maar direct kopen is ook zeker mogelijk. Laat u adviseren door een financieel adviseur als u twijfelt over deze keuze.

Vooruit denken

Heeft u plannen om binnen enkele jaren uit te breiden qua oppervlakte of personeel? Het is goed om deze en andere lange termijn doelen mee te nemen in de keuze voor uw bedrijfspand. Zo voorkomt u dat u na enkele jaren alweer moet verhuizen. Het is doorgaans verstandig om een bedrijfsruimte te kiezen die enige flexibiliteit biedt, zodat de ruimte met uw bedrijf mee kan ontwikkelen.

Schakel een makelaar in

Uiteraard kunt u zelf op zoek gaan naar een geschikte bedrijfsruimte. Wanneer u hier geen tijd voor heeft of geen ervaring mee heeft, kunt u dit ook (gedeeltelijk) uitbesteden aan een bedrijfsmakelaar. De bedrijfsmakelaars van Strijbosch Thunnissen Makelaars kennen de vastgoedmarkt in en rondom Nijmegen en zijn vaak eerder op de hoogte van nieuwe panden dan wanneer u hier zelf naar op zoek gaat. Daarnaast kunnen onze makelaars u adviseren in het proces, zodat u niet alle keuzes zelf hoeft te maken. Wanneer u meer hierover wilt weten kunt u een vrijblijvende afspraak inplannen met een van onze bedrijfsmakelaars.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld

Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld

U wilt investeren in bedrijfsvastgoed zonder eigen geld in te leggen? Voor een zakelijke financiering gelden andere voorwaarden...

Dit doet een bedrijfsmakelaar voor u

Een bedrijfspand kopen is een grote en belangrijke stap. Naast de kosten, komen er tijdens dit belangrijke proces vraagstukken naar boven, die de toekomst van uw bedrijf gaan bepalen. Daarom...
Bekijk overzicht