Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld

Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld

Geschreven door Ruben Hoogakker op 31 juli 2020

U wilt investeren in bedrijfsvastgoed zonder eigen geld in te leggen? Voor een zakelijke financiering gelden andere voorwaarden en procedures dan voor een particuliere financiering. Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld is hierdoor lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

Eigen inbreng verplicht

In tegenstelling tot een particuliere lening financieren banken en andere hypotheekverstrekkers tot 70% van de marktwaarde van het bedrijfspand. Dit betekent dat u circa 30% aan eigen inbreng moet leveren om het bedrijfsvastgoed te kunnen kopen. Ook de bijkomstige kosten, zoals de overdrachtsbelasting of verbouwingen, zult u met eigen geld moeten financieren.

Naast een hypotheek bij de bank zijn er nog andere soorten financieringen voor uw bedrijfspand. Met deze financieringen kunt u de overige 30% mogelijk dekken. Andere soorten financieringen zijn bijvoorbeeld crowdfunding, investeerders of business angels. Aan deze mogelijke financieringsvormen zijn echter wel andere voorwaarden en procedures verbonden dan voor een zakelijke hypotheek. Lees u daarom goed in en verdiep u in de motieven van mogelijke andere investeerders.

Stel een financieel plan op

Elke investeerder, ongeacht of dit de bank of een zakelijke investeerder is, zal aan de hand van uw ondernemings- en financieel plan bepalen of hij in uw bedrijf wil investeren. Het is daarom belangrijk om van tevoren een goed plan op te stellen.

Toch liever financieren via de bank?

In de meeste gevallen wordt er voor de financiering van bedrijfsvastgoed gekozen voor een hypotheekaanvraag bij de bank. Meer over deze soort financiering leest u in dit artikel.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie