Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld

U wilt investeren in bedrijfsvastgoed zonder eigen geld in te leggen? Voor een zakelijke financiering gelden andere voorwaarden en procedures dan voor een particuliere financiering. Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld is hierdoor lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

Eigen inbreng verplicht

In tegenstelling tot een particuliere lening financieren banken en andere hypotheekverstrekkers tot 70% van de marktwaarde van het bedrijfspand. Dit betekent dat u circa 30% aan eigen inbreng moet leveren om het bedrijfsvastgoed te kunnen kopen. Ook de bijkomstige kosten, zoals de overdrachtsbelasting of verbouwingen, zult u met eigen geld moeten financieren.

Naast een hypotheek bij de bank zijn er nog andere soorten financieringen voor uw bedrijfspand. Met deze financieringen kunt u de overige 30% mogelijk dekken. Andere soorten financieringen zijn bijvoorbeeld crowdfunding, investeerders of business angels. Aan deze mogelijke financieringsvormen zijn echter wel andere voorwaarden en procedures verbonden dan voor een zakelijke hypotheek. Lees u daarom goed in en verdiep u in de motieven van mogelijke andere investeerders.

Stel een financieel plan op

Elke investeerder, ongeacht of dit de bank of een zakelijke investeerder is, zal aan de hand van uw ondernemings- en financieel plan bepalen of hij in uw bedrijf wil investeren. Het is daarom belangrijk om van tevoren een goed plan op te stellen.

Toch liever financieren via de bank?

In de meeste gevallen wordt er voor de financiering van bedrijfsvastgoed gekozen voor een hypotheekaanvraag bij de bank. Meer over deze soort financiering leest u in dit artikel.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
6x tips voor het zoeken naar een bedrijfspand

6x tips voor het zoeken naar een bedrijfspand

U bent op zoek naar een bedrijfspand om uw onderneming in te vestigen. Bij het zoeken naar een geschikte bedrijfsruimte komen een aantal factoren kijken. Denk aan de grootte van het pand...
Dit doet een bedrijfsmakelaar voor u

Dit doet een bedrijfsmakelaar voor u

Een bedrijfspand kopen is een grote en belangrijke stap. Naast de kosten, komen er tijdens dit belangrijke proces vraagstukken naar boven, die de toekomst van uw bedrijf gaan bepalen. Daarom...
Bekijk overzicht