Dit doet een bedrijfsmakelaar voor u

Een bedrijfspand kopen is een grote en belangrijke stap. Naast de kosten, komen er tijdens dit belangrijke proces vraagstukken naar boven, die de toekomst van uw bedrijf gaan bepalen. Daarom kunt u zich tijdens dit aankoopproces laat vertegenwoordigen en adviseren door een gespecialiseerde bedrijfsmakelaar. Twijfelt u of u een bedrijfsmakelaar wilt inschakelen of wilt u meer weten over wat een bedrijfsmakelaar precies voor u kan doen? Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen vertelt u in dit artikel meer hierover.

Wat doet een bedrijfsmakelaar in het kort?

Een bedrijfsmakelaar, ook wel BOG-makelaar genoemd, is gespecialiseerd in bedrijfsonroerend goed. Een bedrijfsmakelaar begeleid u bij het aankopen, verkopen, huren of verhuren van bedrijfspanden zoals winkels, kantoren of bedrijfshallen.

Wat doet een bedrijfsmakelaar precies?

Uw wensen in kaart brengen

Als u een bedrijfsmakelaar inschakelt zal hij of zij eerst uw wensen in kaart brengen. Wilt u een pand aankopen of juist afstaan? Wat zijn uw financiële mogelijkheden? Wat is de groeipotentie van uw bedrijf? Dit en meer zaken geven een bedrijfsmakelaar een compleet beeld van de manier waarop hij u kan ondersteunen.

Een BOG-makelaar heeft een hele andere blik op objecten dan u dit heeft. Met zijn jarenlange kennis en ervaring kan hij u dan ook de beste service bieden.

Het netwerk benutten

Een bedrijfsmakelaar heeft een groot zakelijk netwerk. Hierdoor is hij altijd op de hoogte van ontwikkelingen en trends in de vastgoedmarkt. Daarnaast bevinden zich in dit netwerk altijd geïnteresseerde kopers of connecties met passende objecten voor u.

Objecten of kopers zoeken

Een van de belangrijkste taken van de bedrijfsmakelaar is natuurlijk het vinden van kopers voor uw object of het vinden van een object wanneer u heeft besloten te kopen of huren. Op basis van uw wensen en eigen kennis selecteert een bedrijfsmakelaar vervolgens de beste opties voor u.

Het is niet noodzakelijk om een bedrijfsmakelaar hiervoor in te schakelen, maar het heeft wel veel voordelen. Zo bespaart het u veel tijd en moeite, maar is de kans dat u sneller een geschikte koper of object vindt ook aanzienlijk groter. Uw bedrijfsmakelaar heeft immers een groot netwerk achter zich en veel ervaring, waardoor hij vaak toegang heeft tot veel meer geschikte opties dan uzelf.

Adviseren

Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van een bedrijfsmakelaar bestaat uit het adviseren. Als u heeft besloten dat u bedrijfsvastgoed wilt huren of kopen moeten er veel belangrijke keuzes worden gemaakt. Wellicht heeft u vragen over locatie, prijs, staat van het pand, financiële voordelen of andere zaken. In plaats van zelf een antwoord hierop te vinden, kunt u deze vragen bij uw bedrijfsmakelaar neerleggen. Hij kan u eerlijk en professioneel adviseren over de beste keuze in uw situatie.

Onderhandelen

Een bedrijfsmakelaar heeft bovendien een rol in de onderhandelingen. Wanneer u een passend bedrijfspand heeft gevonden zal uw bedrijfsmakelaar u ondersteunen bij het bepalen van een geschikt bod. Soms volgt er een tegenbod waar u wederom op moet reageren, totdat er een akkoord wordt gesloten. Uw bedrijfsmakelaar houdt uw hoofd koel en verliest het doel nooit uit het oog, ook wanneer u wordt gegrepen door keuzestress of emotionele reacties.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsmakelaar en woningmakelaar?

In principe komen de werkzaamheden van een bedrijfsmakelaar en woningmakelaar grotendeels overeen. In beide gevallen zoekt de makelaar een geschikte ruimte voor de klant en adviseert hij de klant gedurende het aankoop- of huurproces. Maar de expertises van beide makelaars liggen ver uiteen.

Een bedrijfsmakelaar is echt gespecialiseerd in de zakelijke markt. Hij is bekend met de omgangsvormen in de zakenwereld, heeft zakelijke connecties en bekijkt ruimtes en objecten met een heel andere oog dan dat een woningmakelaar dit zou doen. Daarnaast krijgt een bedrijfsmakelaar vaak te maken met ingewikkelde transacties waarbij het om complexe deals kan gaan. De belangen zijn immers vaak groter dan in de woningmarkt.

Het een is uiteraard niet beter dan het ander, maar als u geïnteresseerd bent in bedrijfspanden is een bedrijfsmakelaar uw beste keuze.

Kortom, het inschakelen van een bedrijfsmakelaar is een waardevolle stap wanneer u besluit om een bedrijfspand te kopen of verkopen.

Bekijk de bedrijfsmakelaars van Strijbosch Thunnissen Nijmegen en kom in contact!

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld

Bedrijfsvastgoed kopen zonder eigen geld

U wilt investeren in bedrijfsvastgoed zonder eigen geld in te leggen? Voor een zakelijke financiering gelden andere voorwaarden...
6x tips voor het zoeken naar een bedrijfspand

6x tips voor het zoeken naar een bedrijfspand

U bent op zoek naar een bedrijfspand om uw onderneming in te vestigen. Bij het zoeken naar een geschikte bedrijfsruimte komen een aantal factoren kijken. Denk aan de grootte van het pand...
Bekijk overzicht