Lichte toename van het Nijmeegse woningaanbod

Geschreven door Harry van Loon op 25 april 2019

Na vijf jaar van continue aanboddalingen, is in het eerste kwartaal van 2019 voor het eerst het aantal woningen dat in Nijmegen te koop staat toegenomen. Het is echter nog te voorbarig om te spreken van een einde van de structurele aanboddaling. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2019 van Strijbosch Thunnissen Makelaars te Nijmegen (partner in Dynamis).

Nieuwbouw noodzakelijk om dynamiek in stand te houden

Al sinds 2017 is het aantal woningverkopen aan het afnemen in de gemeente. Een gevolg van zowel het beperkte aantal keuzemogelijkheden voor woningzoekers als de toename van de woningprijzen. Om de dynamiek op de Nijmeegse woningmarkt te behouden zijn toevoegingen vanuit de nieuwbouw noodzakelijk. In het afgelopen kwartaal is namelijk uit het hoge aantal verkopen van nieuwbouwwoningen gebleken dat de vraag naar woonruimte in de gemeente nog groot is.

Vierkante meter woonruimte in Nijmegen € 450 duurder dan in Arnhem

Sinds de crisis is het prijsverschil tussen Nijmegen en Arnhem aan het toenemen. In 2014 betaalden Nijmeegse kopers nog minder dan € 200 meer per vierkante meter, dit verschil is reeds opgelopen naar € 450. In het afgelopen kwartaal betaalden kopers in Nijmegen gemiddeld € 2.750 voor een vierkante meter woonruimte, terwijl kopers in Arnhem € 2.300 uitgaven.

Harry van Loon
Neem contact op met Harry

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

In 2022 heeft er in de regio Nijmegen een verandering plaatsgevonden in de opname van bedrijfsruimte, waarbij er vooral belangstelling was naar kleinere bedrijfsruimten. Door de grote vraag is...
Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

De vraag naar kantoorruimte is sinds 2020 sterk afgenomen in Nijmegen door de pandemie en is daar in 2022 nog niet van hersteld. In 2022 is er wel een lichte groei te zien in het aantal...
Bekijk overzicht