Vierdaagsefeesten 2022: de beste tips!

We mogen weer! Na de 50ste editie in 2019 zal er eindelijk een nieuwe editie plaatsvinden van de bekende Vierdaagsefeesten, vanaf zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli. Heb jij een verfrissing nodig van alle hotspots die te bezoeken zijn of ben je benieuwd naar de leukste evenementen tijdens de Vierdaagsefeesten van 2022? Wij hebben de leukste tips, nieuwe podia en niet te missen evenementen voor je op een rijtje gezet!

Smaakmarkt

Een van de leukste plekken om te eten tijdens de Vierdaagsefeesten is toch echt wel de de smaakmarkt. Op de markt vind je ontzettend veel eten bij de verschillende foodtrucks en kan je geregeld tegelijkertijd luisteren naar live muziek. De markt aan de Waalkade is de ideale plek om een hapje eten te halen, ook met kinderen. Het aanbod is erg gevarieerd en er is voor elke dieetwens wel wat te vinden.

Smaakmarkt Nijmegen

Foto door Stef van Oosterhout

Festival op ‘t eiland

De spoorbrug oversteken en je bent er, het festival op ‘t eiland! Op dit stukje strand aan de Waal wordt elk jaar een tropische sfeer gebouwd met muziek, live optredens op het Waalpodium, theatervoorstellingen voor jong en oud, eten, en elke dag een dansfeest na 21:00 uur. En dit alles met fantastisch uitzicht op de skyline van Nijmegen. Toegang tot het evenement is gratis, alleen voor theatervoorstellingen moet je een kaartje kopen.

Valkhof Festival

Het Valkhofpark is elk jaar een populaire plek tijdens de Vierdaagsefeesten, en niet zonder reden! Elk jaar wordt het historische park omgebouwd tot een festival waar toffe acts optreden. Tussen de ruïnes en oude kapellen vind je hier maar liefst zeven verschillende podia voor ieder wat wils. Het festival is een gezellige plek om te luisteren naar muziek van indie tot hiphop, maar ook een goede plek om eten te halen bij een van de foodtrucks. Hier hoef je namelijk een stuk minder lang te wachten ten opzichte van bijvoorbeeld smaakmarkt, waar iedereen echt naartoe gaat om wat te eten.

Valkhof festival Nijmegen

Foto door Laura van Gerven

De Kaaij

Deze fijne plek aan de Waal wordt gezien als het culturele terras van Nijmegen. Vlak naast de Lindenberghaven kan je hier de hele zomer naartoe voor een hapje en een drankje. Tijdens de Vierdaagsefeesten wordt de Kaaij grootser aangepakt met verschillende foodtrucks, live muziek en workshops yoga of hoelahoepen. Onze tip is om wat eerder op de dag de Kaaij te bezoeken omdat het hier ‘s avonds af en toe wat druk kan worden.

Faberplein

Tussen de Van Broeckhuysenstraat en de Tweede Walstraat verandert het Faberplein zich tijdens de Vierdaagsefeesten in een grote kroeg in de buitenlucht. Op het plein treden artiesten zoals coverbands en feest DJ’s op in verschillende genres zoals Nederlandstalig, rock, pop en disco, maar het overkoepelende thema blijft allround feestmuziek. Onze tip is om richting het begin van de avond naar het Faberplein te gaan, dan begint het echt gezellig te worden!

Nieuw dit jaar

Na drie jaar zal je dit jaar veel bekende podia weer terug zien. Maar er zijn dit jaar ook nieuwe podia op verschillende locaties te vinden! Zo zal er dit jaar een electrisch liveprogramma met dj's van Hubert in het Kronenburgerpark plaatsvinden. Het voornalige Hennes Latin Stage naast het bloemenwapen is veranderd in het nieuwe podium 'Bloom', waar soul, jazz en funk muziek met een vleugje latin. Ook op Kelfkensbos, In de Betouwstraat, Bloemerstraat en op de Ganzenheuvel zijn dit jaar nieuwe concepten te vinden.

Bekijk het complete overzicht van alle locaties die Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten 2022.

Evenementen tijdens de Vierdaagsefeesten

Tot slot hebben we nog wat evenementen met tips op een rijtje gezet die je absoluut niet mag missen:

  • De Waal in Vlammen is absoluut een aanrader. Ga op de Smaakmarkt of festival op ‘t eiland staat tijdens het evenement, hier heb je namelijk het beste uitzicht.
  • Zoek je een leuke plek voor roze woensdag? Zorg er dan voor dat je te vinden bent bij de Regenboog in de van Welderenstraat, het hart van roze woensdag.
  • Wil je bekende popartiesten zien optreden? Dan zit je waarschijnlijk het beste bij Matrixx at the park. Dit jaar komen hier namen zoals Bizzey, Wolter Kroes, Kris Kross Amsterdam en The Partysquad.
  • Op zoek naar wat adrenaline? Ieder jaar kun je voor maar €30,00 elke dag tussen 12:00 en 20:00 uur van de Sint Stevenstoren abseilen!
  • Tot slot een algemene tip: wees zuinig op je beker! Je betaalt per beker een kleine bijdrage zodat Nijmegen zo schoon mogelijk blijft en verspilling wordt vermeden.

Hoofdfoto door Mathijs Hanenkamp

Vierdaagsefeesten 2022: de beste tips!
Ruben Hoogakker
Neem contact op met Ruben

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Strijbosch Thunnissen Makelaars opent nieuwe vestiging in Nijmegen-Noord!

Strijbosch Thunnissen Makelaars opent nieuwe vestiging in Nijmegen-Noord!

Goed nieuws! Strijbosch Thunnissen Makelaars gaat de Waal over en opent een nieuwe vestiging in Nijmegen-Noord. De 2e vestiging zal midden in het winkelcentrum Hart van de Waalsprong komen en...
Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Sinds 1 januari 2015 is het wettelijk verplicht om bij zowel de verhuur als verkoop van woningen en utiliteitsgebouwen (winkels, kantoorgebouwen, gezondheidsgebouwen en...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie