Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Geschreven door Sjoerd Heusinkveld op 23 december 2021

Sinds 1 januari 2015 is het wettelijk verplicht om bij zowel de verhuur als verkoop van woningen en utiliteitsgebouwen (winkels, kantoorgebouwen, gezondheidsgebouwen en overheidsgebouwen) een energieprestatiecertificaat aan huurder/koper te overhandigen.

Per 1 januari 2022 gaat de overheid hier actief op handhaven door middel van het invoeren van een advertentieplicht. Vanaf deze datum is het namelijk verplicht om bij de aanmelding op bijvoorbeeld onze website, Funda (in Business) en social mediakanalen het definitieve energielabel te vermelden. Bij het ontbreken van dit label bij een aanmelding worden namelijk boetes uitgedeeld. Dit houdt in dat wij nieuw beschikbaar komende panden niet meer kunnen aanmelden zonder dat er een definitief energielabel aanwezig is.

Wij werken zelf samen met het bedrijf Energielabelvooruwbedrijf voor de opmaak van definitieve energielabels. Indien u dit energielabel wil aanvragen kunt u een aanvraag indienen bij dit bedrijf en ontvangt u van ons een kortingscode voor een korting van € 50,- excl. BTW op uw aanvraag. (neem hiervoor contact op met ons kantoor).

Lees hier het gepubliceerde nieuwsartikel van Funda.nl.

Sjoerd Heusinkveld
Neem contact op met Sjoerd

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Strijbosch Thunnissen Makelaars opent nieuwe vestiging in Nijmegen-Noord!

Strijbosch Thunnissen Makelaars opent nieuwe vestiging in Nijmegen-Noord!

Goed nieuws! Strijbosch Thunnissen Makelaars gaat de Waal over en opent een nieuwe vestiging in Nijmegen-Noord. De 2e vestiging zal midden in het winkelcentrum Hart van de Waalsprong komen en...
Vierdaagsefeesten 2022: de beste tips!

Vierdaagsefeesten 2022: de beste tips!

We mogen weer! Na de 50ste editie in 2019 zal er eindelijk een nieuwe editie plaatsvinden van de bekende Vierdaagsefeesten, vanaf zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli. Heb jij een...
Bekijk overzicht