Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Geschreven door Sjoerd Heusinkveld op 23 december 2021

Sinds 1 januari 2015 is het wettelijk verplicht om bij zowel de verhuur als verkoop van woningen en utiliteitsgebouwen (winkels, kantoorgebouwen, gezondheidsgebouwen en overheidsgebouwen) een energieprestatiecertificaat aan huurder/koper te overhandigen.

Per 1 januari 2022 gaat de overheid hier actief op handhaven door middel van het invoeren van een advertentieplicht. Vanaf deze datum is het namelijk verplicht om bij de aanmelding op bijvoorbeeld onze website, Funda (in Business) en social mediakanalen het definitieve energielabel te vermelden. Bij het ontbreken van dit label bij een aanmelding worden namelijk boetes uitgedeeld. Dit houdt in dat wij nieuw beschikbaar komende panden niet meer kunnen aanmelden zonder dat er een definitief energielabel aanwezig is.

Wij werken zelf samen met het bedrijf Energielabelvooruwbedrijf voor de opmaak van definitieve energielabels. Indien u dit energielabel wil aanvragen kunt u een aanvraag indienen bij dit bedrijf en ontvangt u van ons een kortingscode voor een korting van € 50,- excl. BTW op uw aanvraag. (neem hiervoor contact op met ons kantoor).

Lees hier het gepubliceerde nieuwsartikel van Funda.nl.

Meer weten over dit onderwerp?

Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022
Sjoerd Heusinkveld
Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie