Sprekende Cijfers: Winkelmarkten 2017

Sprekende Cijfers: Winkelmarkten 2017

Dynamis heeft het rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2017 gepubliceerd. Met het publiceren van het jaarrapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten voorziet Dynamis u van een duidelijk beeld van de winkelmarkt in Nederland. Daarin uiteraard ook lokale informatie over de winkelmarkt in Nijmegen en omstreken.

Nijmegen:

Het centrale winkelgebied van Nijmegen kent een relatief lage winkelleegstand. In dit gebied heeft 7% van de winkels geen gebruiker, dit is ruim lager dan in het centrale winkelgebied van het nabijgelegen Arnhem waar het leegstandspercentage 12% is. In het winkelgebied van Nijmegen komt de leegstand voornamelijk voor op de B-locaties, hier staat 9% (B1) en 10% (B2) van de winkels leeg. Op de toplocaties, de A1-straten, ligt dit percentage veel lager, namelijk op 3%. Gezamenlijk betreft dit slechts 1% van de totale winkelvloeroppervlakte op de toplocaties.

In het afgelopen jaar hebben de hoofdwinkelstraten van Nijmegen een positieve ontwikkeling doorlopen. Ten opzichte van een jaar geleden is het beschikbare aanbod met 18% afgenomen, waardoor per 1 juli 2017 nog 9.850 m² beschikbaar is voor verhuur of verkoop. Een tweetal grote transacties heeft fors bijgedragen aan de aanboddaling. Zo heeft Muzieum circa 1.200 m² gehuurd in de Ziekerstraat en heeft ICI Paris XL een nieuwe winkel van circa 1.050 m² geopend in de Broerstraat.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie