Nijmeegs aanbod van bedrijfsruimte bereikt hoogste niveau sinds 2015

Geschreven door Sophie van Loon op 26 maart 2020

Ondanks de stijgende vraag naar bedrijfsruimte is het aanbod in Nijmegen verder toegenomen. Eind 2019 wordt het hoogste aanbodniveau in vier jaar tijd behaald. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2020 van Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars (partner in Dynamis).

Logistiek vastgoed aanjager van aanbodvolume

Bijna de helft van het totale aanbodvolume betreft logistiek vastgoed. De grote omvang van onder andere twee aangeboden panden aan Bijsterhuizen van respectievelijk ruim 36 duizend m² en 22 duizend m² veroorzaken dit grote aandeel in het totale aanbodvolume.

8% meer bedrijfsruimte opgenomen in 2019

Het opnamevolume op de Nijmeegse bedrijfsruimtemarkt maakt in 2019 een forse stijging door. Na twee opeenvolgende jaren van opnamedalingen, is in het afgelopen jaar een ruime verdubbeling opgetreden. Door de sterk stijgende vraag naar bedrijfsruimte is het aanbod in Nijmegen verder gedaald, eind 2019 wordt ruim een kwart minder aangeboden dan een jaar eerder.

Bekijk hier het rapport van Sprekende Cijfers Bedrijfsruimte Nijmegen 2020

Sophie van Loon
Neem contact op met Sophie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

In 2022 heeft er in de regio Nijmegen een verandering plaatsgevonden in de opname van bedrijfsruimte, waarbij er vooral belangstelling was naar kleinere bedrijfsruimten. Door de grote vraag is...
Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

De vraag naar kantoorruimte is sinds 2020 sterk afgenomen in Nijmegen door de pandemie en is daar in 2022 nog niet van hersteld. In 2022 is er wel een lichte groei te zien in het aantal...
Bekijk overzicht