Nauwelijks meer kleine woningen beschikbaar in Nijmegen

Nauwelijks meer kleine woningen beschikbaar in Nijmegen

Het aantal verkopen van woningen kleiner dan 80 m² bereikt het laagste punt in bijna vijf jaar tijd. Aanleiding hiervoor is de forse terugval van het aanbod in dit segment. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019 van Strijbosch Thunnissen Makelaars te Nijmegen (partner in Dynamis).

Grotere woningen houden het verkoopniveau op peil
Momenteel staan de helft minder kleine woningen (<80 m²) in aanbod ten opzichte van een jaar geleden. Zoekers in dit segment beschikken hierdoor over te weinig mogelijkheden om tot aankoop over te kunnen gaan. Dat de woningverkopen in Nijmegen in het afgelopen kwartaal toch het hoogtepunt in twee jaar tijd bereikten, wordt verklaard doordat de verkopen in het midden en hogere segment zijn toegenomen.

Woningmarkt van Nijmegen steeds minder betaalbaar
Doordat er zo weinig kleine woningen beschikbaar zijn, is de woningmarkt minder toegankelijk voor starters of huishoudens met een kleine beurs. Een jaar geleden bestond nog 35% van het aanbod uit woningen met een vraagprijs onder de € 250.000, momenteel is dit nog slechts 13%. In absolute zin heeft een afname van 138 naar 48 beschikbare woningen in deze prijsklasse plaatsgevonden.

Bekijk hier het rapport van Sprekende Cijfers Woningmarkten Nijmegen Q4 2019

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie