Nauwelijks meer kleine woningen beschikbaar in Nijmegen

Het aantal verkopen van woningen kleiner dan 80 m² bereikt het laagste punt in bijna vijf jaar tijd. Aanleiding hiervoor is de forse terugval van het aanbod in dit segment. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019 van Strijbosch Thunnissen Makelaars te Nijmegen (partner in Dynamis).

Grotere woningen houden het verkoopniveau op peil
Momenteel staan de helft minder kleine woningen (<80 m²) in aanbod ten opzichte van een jaar geleden. Zoekers in dit segment beschikken hierdoor over te weinig mogelijkheden om tot aankoop over te kunnen gaan. Dat de woningverkopen in Nijmegen in het afgelopen kwartaal toch het hoogtepunt in twee jaar tijd bereikten, wordt verklaard doordat de verkopen in het midden en hogere segment zijn toegenomen.

Woningmarkt van Nijmegen steeds minder betaalbaar
Doordat er zo weinig kleine woningen beschikbaar zijn, is de woningmarkt minder toegankelijk voor starters of huishoudens met een kleine beurs. Een jaar geleden bestond nog 35% van het aanbod uit woningen met een vraagprijs onder de € 250.000, momenteel is dit nog slechts 13%. In absolute zin heeft een afname van 138 naar 48 beschikbare woningen in deze prijsklasse plaatsgevonden.

Bekijk hier het rapport van Sprekende Cijfers Woningmarkten Nijmegen Q4 2019

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

Groeiend kwantitatief en kwalitatief tekort aan aanbod van bedrijfsruimte in Nijmegen

In 2022 heeft er in de regio Nijmegen een verandering plaatsgevonden in de opname van bedrijfsruimte, waarbij er vooral belangstelling was naar kleinere bedrijfsruimten. Door de grote vraag is...
Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

Herstel op Nijmeegse kantorenmarkt blijft uit

De vraag naar kantoorruimte is sinds 2020 sterk afgenomen in Nijmegen door de pandemie en is daar in 2022 nog niet van hersteld. In 2022 is er wel een lichte groei te zien in het aantal...
Bekijk overzicht