Wonen in Living-Inn. Samen een zorgeloze toekomst!

Living-Inn is een bijzonder woonzorgconcept waar vitale senioren, starters en zorgbehoevende senioren veilig een zorgeloze toekomst tegemoet gaan. Als je leeft in Living Inn Nijmegen, voeg je een prachtig nieuw hoofdstuk toe aan je toch al rijke levensverhaal. Of je verhaal van volwassenwording begint er juist. Twee werelden die samenkomen op een plek waar verhalen gedeeld én gemaakt worden. Aan de rand van de stad, midden in het leven.

Wie wonen er in Living-Inn?

  • Starters (appartementen onder huurtoeslaggrens) die geloven in en meebouwen aan samen goed leven;
  • “Vitale” senioren die op zoek zijn naar een levensbestendige woning die van alle gemakken is voorzien;
  • Zorgbehoevende senioren die kunnen beschikken over een uitgebreid zorgplan dat de behoefte vervult van bewoners met dementie, somatische hulp of een tijdelijke zorgvraag. Toewijzing van deze appartementen vindt plaats op indicatie. Deze appartementen zijn gevestigd in een aparte zorgvleugel en worden niet door Living Inn verhuurd. Het biedt bewoners wel de mogelijkheid dat zij te allen tijde bij de partner kunnen blijven wonen binnen de muren van Living Inn.

Waar komt Living-Inn?

Living-Inn wordt gerealiseerd In Hof van Holland, het nieuwste stadsdeel van Nijmegen aan de overkant van de Waal. Hof van Holland met het winkelcentrum 'Hart van de Waalsprong' wordt het stadshart van Nijmegen-Noord. Een plek waar gewoond, gewerkt, gecreëerd en gewinkeld wordt. In de wijk worden circa 1.900 woningen gebouwd. Zowel gezinnen als starters, studenten, 1-2 persoonshuishoudens, ouderen en mensen met bijzondere woonwensen zullen hier hun nieuwe woonplek vinden.

De appartementen

In totaal worden er circa 400 appartementen in Living-Inn gerealiseerd: circa 150 seniorenappartementen in de vrije huursector, 100 startersappartementen in de sociale huur en 150 zorgappartementen.

De seniorappartementen

“We bouwen levensbestendige appartementen voor senioren”, vertelt Desiree Curfs, directeur van Living-Inn. “De luxe woningen zijn licht en hebben elk een ruime buitenruimte. Daarnaast zijn ze drempelloos, met brede schuifdeuren en voorzien van domotica. Indien nodig kan er zorg in huis ingeschakeld worden. Ook als de zorgvraag bij een van de partners toeneemt, is een noodgedwongen scheiding niet nodig. In de zorgvleugel wordt intensieve 24-uurs zorg geboden.”

De startersappartementen

De startersappartementen zijn knus, eveneens luxe afgewerkt en hebben allemaal een eigen buitenruimte, veelal in de vorm van een loggia. Starters kunnen onder de huurtoeslaggrens wonen, maar daarvoor zijn we wel op zoek naar de starter die gelooft in en meebouwt aan samen goed leven. Want voor jong en oud geldt dat het leven mooier wordt wanneer je gezien wordt en ertoe doet voor een ander. De starters dragen zo gelijk een steentje bij aan het welzijn van hun senioren buren.

Huur met een persoonlijk tintje

Living-Inn werkt enkel met huurappartementen, zodat het concept van écht samenleven geborgd kan worden. Uniek is dat elke huurder het appartement toch kan personaliseren. Zo kan bijvoorbeeld de keuken in een gewenste kleur en indeling gekozen worden.

Voorzieningen

Living Inn heeft bijzonder veel voorzieningen. Zo is er een restaurant met terras te vinden, zwembad, bibliotheek, biljartruimte, kapper en gezondheidscentrum. Allemaal in je eigen thuis! Dit is wat je elkaar belooft als je denkt aan samen oud worden. En wat je nooit voor mogelijk hield als starter. Gerealiseerd vanuit behoeftes en verhalen van meer dan 2.000 mensen.

Living Inn

‘Dorpje in de grote stad’

Bedenker van het bijzondere woonzorgconcept is Hendrik Roozen, CEO van de Roozen van Hoppe Groep: “Met Living-Inn willen we een mooi dorpje in de grote stad bouwen, waar iedereen gelukkig is. Waar senioren zich veilig voelen en écht samen oud kunnen worden, met passende zorg om de hoek. Waar starters wél betaalbare woonruimte vinden en in ruil daarvoor iets teruggeven aan de maatschappij.

Living Inn

” Levendige mix van mensen"

De Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens kan zich helemaal vinden in dit verhaal: “Ik vind het belangrijk dat jong en oud elkaar kunnen vinden in de stad. Dat we een levendige mix krijgen van verschillende typen mensen, met verschillende levensstijlen. Dat dat samenkomt in één woonvorm vind ik bijzonder. Wij zijn blij dat we daar als gemeente een heel passende plek voor hebben.”

"Je kent je buren"

Collega-wethouder Noël Vergunst vult aan: “Een woonzorgcomplex als Living-Inn biedt een comfortabel appartement, met zorg op maat in het gebouw. Je kent je buren, zoekt elkaar op en zorgt voor elkaar als dat nodig is. En als daar professionele hulp bij moet komen is die binnen het gebouw te vinden. Toen Living-Inn de plannen presenteerde dat ook starters een plek hebben in het concept, en uitgenodigd worden om actief mee te doen, was het voor mij heel makkelijk om de samenwerking een extra impuls te geven.”

Een fijne plek met zorg dichtbij

Guus (62) en Mirjam (63) Verschuuren wonen in Ons Koningsoord, ook ontwikkeld door de Roozen van Hoppe Groep en eenzelfde concept als Living-Inn. Ze vertellen uit eerste hand hoe het er wonen en leven is. Guus: “Ik werk in het ziekenhuis en heb regelmatig met ouderen te maken die na een val plotsklaps niet meer thuis kunnen wonen. Mijn vrouw en ik willen in zo’n situatie niet uit elkaar moeten. Daarom twijfelden we geen seconde om hier te gaan wonen.”

Van pubquiz tot barbecue

Guus’ vrouw Mirjam: “Als je oud wordt tussen alleen maar oudere mensen, verlies je het contact met andere groepen uit de samenleving. Hier hebben we een hoop leuke jeugd om ons heen. We ondernemen samen allerlei activiteiten; een barbecue, spelletjesavond, koffie-uurtje, filmavond, pubquiz en nog veel meer.” Guus ziet nog een voordeel: “Onze kinderen komen graag op bezoek, ze wandelen zo binnen. Voor hun is het fijn dat ze zien dat pap en mam op een fijne plek wonen.”

"Een beetje jong oud worden"

Voor mensen die twijfelen heeft Mirjam een boodschap: “Wonen op een plek als deze betekent dat je eenvoudig contact houdt met jongere mensen. Ik merk dat zij veel van ons kunnen leren, maar wij andersom net zo veel van hun. We geven elkaar een hoop. Zo word je positief oud. Ik noem het altijd ‘een beetje jong oud worden’.”

Planning

De verwachting is dat de bouw in mei 2021 zal starten. De oplevering van de eerste appartementen zal eind 2022 plaatsvinden.

Brochure

Bekijk de online brochure van Living-Inn.

Geïnteresseerd?

Ben je starter, heb jij een sociaal hart en heb je belangstelling om hier te wonen? Ben jij bereid om je enkele uren per week in te zetten voor je medemens? Of bent u die vitale senior die op zoek is naar een levensloopbestendige huurwoning die van alle gemakken is voorzien en op de toekomst is voorbereid? Dan is Living Inn een uitstekende keuze! Klik hieronder om u in te schrijven en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent Living-Inn!

Ik wil me inschrijven!

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Waar moet je op letten als je een nieuwbouwwoning wilt kopen

Waar moet je op letten als je een nieuwbouwwoning wilt kopen

Het kopen van een nieuwbouwhuis of nieuwbouw appartement is in veel aspecten anders dan het kopen van een bestaande woning. Zo heb je zelf veel inspraak in de indeling en inrichting van...
Binnenkort in de verkoop - Nieuwbouwproject

Binnenkort in de verkoop - Nieuwbouwproject "Achter Valburg"

In het bruisende stadscentrum wonen, aan de rand van het populairste stadspark het Kronenburgerpark in Nijmegen? Dat kan binnenkort! Het project ligt aan de...
Bekijk overzicht