Kantorenaanbod gehalveerd in Nijmegen

Kantorenaanbod gehalveerd in Nijmegen

In Nijmegen neemt het aantal beschikbare meters kantoorruimte in hoog tempo af. Door het gebrek aan geschikt aanbod wordt het voor bedrijven steeds lastiger om een nieuwe kantoorruimte te vinden. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020 van Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars (partner in Dynamis).

Verhuisdynamiek blijft in 2019 op peil
Na recordjaar 2018 weet de kantorenmarkt in 2019 de hoge dynamiek van het afgelopen jaar te handhaven. In totaal is 29 duizend vierkante meter kantoorruimte in gebruik genomen. Als gevolg van de vele verhuurde en verkochte meters is het beschikbare aanbod in een jaar tijd gehalveerd. Naar verwachting zal het sterk afgenomen aanbod in 2020 een negatief effect hebben op de verhuisdynamiek.

Dynamiek in centrum neemt af door gebrek aan aanbod
De gevolgen van het beperkte aanbod zijn in het centrum al zichtbaar, vergeleken met vorig jaar zijn hier bijna 40% minder vierkante meters in gebruik genomen. Dit terwijl, met name rond het station, een sterke vraag is naar hoogwaardige kantoorruimte. Aangezien dit aanbod momenteel niet beschikbaar is, is nieuw- en verbouw noodzakelijk.

Bekijk hier het rapport van Sprekende Cijfers Kantoren Nijmegen 2020

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie