Historisch weinig woningen te koop in regio Nijmegen

Historisch weinig woningen te koop in regio Nijmegen

In de stadsregio Nijmegen is het aantal voor verkoop beschikbare woningen gehalveerd gedurende het afgelopen jaar. Aanleiding voor de forse aanboddaling is de aanhoudende hoge verkoopdynamiek.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020 van Strijbosch Thunnissen Makelaars (partner in Dynamis).

Aanbod gehalveerd in 2020

Door de hoge verkoopcijfers is het aanbod in de tweede helft van het jaar fors afgenomen. Woningzoekers in de regio kunnen per 1 januari 2021 slechts kiezen uit 375 woningen, een jaar geleden stonden nog bijna 750 woningen in aanbod. De sterkste daling is in Beuningen en Heumen genoteerd, waar het aanbod in 2020 met maar liefst drie vijfde is afgenomen.

Fors minder grote woningen beschikbaar

Grotere woningen hebben de grootste aanboddaling doorgemaakt in het afgelopen jaar. Per 1 januari 2021 staan in de stadsregio nog ruim 230 woningen in aanbod met een woonoppervlakte groter dan 120 m², een jaar geleden betrof dit nog circa 550 woningen. Dit betekent een aanboddaling van bijna 60%, terwijl het aanbod van kleinere woningen in dit jaar met 22% is afgenomen.

Lees het hele rapport.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie