Een huis kopen met BKR registratie

Om een huis te kopen heb je in de meeste gevallen een hypotheek nodig. Voordat deze lening aan je wordt verstrekt controleert de bank je BKR registraties. De hoogte van jouw BKR registraties kan invloed hebben op het maximale bedrag dat de bank jou verstrekt voor een hypotheek. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een huis kopen met BKR registratie

Wat is het BKR?

Het BKR (Bureau Krediet Registratie) registreert al jouw leningen (en dus schulden). Denk daarbij aan: Een doorlopend krediet; Een creditcard lening boven €250,-; Een abonnement voor een mobiele telefoon; Een betaalregeling voor het in termijnen betalen van een product (denk aan een TV van de Mediamarkt); Een uitgestelde betaling aan een bedrijf.

Het verschil tussen een positieve en negatieve BKR registratie

Als je een huis wilt kopen met BKR-registratie is het belangrijk dat je positieve registraties hebt. Je kunt dan zonder zorgen een hypotheek krijgen. Als je een betalingsachterstand van meer dan 120 dagen hebt verandert je registratie automatisch in een negatieve registratie en een achterstandscodering. Dat maakt het kopen van een huis een stuk lastiger.

De hoogte van je BKR-registratie heeft invloed

Als je bij het BKR geregistreerd staat betekent dit dus niet dat het per definitie onmogelijk is om een hypotheek te krijgen en dus om een huis te kopen. Het aantal BKR registraties, de hoogte van de schuld en het soort BKR-registraties hebben hier invloed op. Het spreekt voor zich dat wanneer je weinig BKR-registraties en geen betaalachterstand hebt, een kredietverstrekker eerder een hypotheek zal verstrekken dan wanneer je veel en hoge registraties hebt.

Ik wil een huis kopen: wat nu?

Je staat op het punt om een hypotheek aan te vragen bij de bank. Je kunt wachten totdat de kredietverstrekker bij de bank zelf jouw BKR-registraties opvraagt. Maar als je goed voorbereid het hypotheekgesprek wilt ingaan, kun je ook zelf jouw registraties opvragen bij het BKR. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Laat je ook adviseren door een hypotheekadviseur. Hij of zij kan je adviseren over een realistisch hypotheekbedrag, waarin rekening is gehouden met je BKR-registraties. Plan alvast een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze hypotheekadviseur.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Ontdek de Sprekende Cijfers Woningmarkten van Q1 2024

Ontdek de Sprekende Cijfers Woningmarkten van Q1 2024

Als een toegewijde partner van Dynamis, staat Strijbosch Thunnissen Makelaars aan de frontlinie van vastgoedontwikkelingen. Het onderzoeksteam van Dynamis heeft ook dit jaar nauwgezet de...
Krijg een kerstboom cadeau! (actie)

Krijg een kerstboom cadeau! (actie)

De feestdagen komen er weer aan en dat moet gevierd worden! Daarom heeft Strijbosch Thunnissen Makelaars een leuke actie bedacht om deze dagen nog feestelijker te...
Bekijk overzicht