10 tips om je woning verkoopklaar te maken

Bezichtigingen spelen een belangrijke rol in de verkoop van een huis. Om kopers enthousiast te maken over de woning is het belangrijk om deze verkoopklaar te maken. Dat houdt in dat je de woning zo aantrekkelijk mogelijk presenteert. Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen heeft 10 tips hoe jij je woning verkoopklaar kunt maken, zonder al te veel bijkomende kosten door werkzaamheden en verbouwingen.

Maak je huis schoon

Het spreekt voor zich, maar je huis goed schoonmaken voor een bezichtiging en voor het maken van de foto’s is een absolute must. Ga voor een grote schoonmaak, want juist de details kunnen allesbepalend zijn in het wel of niet verkopen van je huis. Verwijder al het stof en vergeet vooral de hoeken en voegen niet. Een schoon huis ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een aangename geur!

Ruim je huis op

Opgeruimd staat netjes, dat geldt ook zeker voor je huis. Verwijder daarom alle overbodige spullen en rommel van je huis. Hang maar een aantal jassen op de kapstok, zorg ervoor dat alles netjes in de kasten staat, maak de bedden op, klop de kussens op de bank op en verberg rondslingerend papier. Het maakt echt een wereld van verschil.

Zorg voor veel licht in huis

Ruime kamers met veel licht worden veel positiever ontvangen. Zet daarom alle deuren open, houd je gordijnen open en zet waar nodig lampen aan. Een lichte kamer lijkt ook gelijk een stuk groter. Hierdoor verkoopt je woning een stuk sneller.

Creëer een aangename geur

De geur in een huis is een van de eerste dingen die bezichtigers opmerken. Zorg er daarom voor dat er een aangename geur in je huis hangt. Lucht je huis van tevoren door, maak schoon, plaats eventueel een luchtverfrisser in het toilet en in de badkamer en zet een vers bloemetje neer voor een heerlijk frisse geur.

Pak kleine klusjes op

Zijn er nog onafgemaakte plinten, zitten deurklinken los of zijn er nog kabels die weggewerkt moeten worden? Maak dit soort kleine klusjes in je huis af voordat je het huis op de foto laat zetten en geïnteresseerden uitnodigt voor een bezichtiging. Je huis is gelijk een stuk opgeruimder. Bovendien geeft het geïnteresseerde kopers het idee dat ze minder klusjes zelf moeten doen.

Schilderwerk bijwerken

Als je je huis te koop zet betekent dit niet dat je alle muren in huis van tevoren moet schilderen. Maar als muren erg verkleurd zijn of wanneer er beschadigingen in de verf of het behang zitten, kan het lonen om dit van tevoren bijwerken. Kopers letten goed op een nette afwerking van schilderwerk en behang.

Zet persoonlijke dingen zo veel mogelijk weg

Heb je veel fotolijsten en andere persoonlijke dingen in je woning staan? Geïnteresseerde kopers kunnen hierdoor het gevoel krijgen om in een persoonlijke sfeer in te dringen. Het kan helpen om er een aantal weg te zetten. Zet niet alles weg, veel kopers vinden het ook leuk om een beetje persoonlijkheid te zien in een huis.

Zet neutrale accessoires neer

Je kunt je huis het beste zo neutraal mogelijk presenteren. Dit geeft geïnteresseerde kopers de mogelijkheid om hun eigen dromen en ideeën voor zich te zien in jouw huis. Als je veel opvallende accessoires in huis hebt staan, kan dit de potentie van de woning belemmeren. Wat de één mooi vindt, vindt de ander namelijk niet altijd mooi. Zet erg opvallende dingen daarom weg of op een minder opvallende plek.

Lege of onafgemaakte ruimtes inrichten

Het kan helpen als elke ruimte in je huis een duidelijk doel heeft: Een slaapkamer, een werkkamer, een speelkamer, een muziekkamer, etc. Rommel hokken of onafgemaakte kamers zijn soms moeilijk om doorheen te prikken, waardoor eventuele kopers zich lastig kunnen voorstellen wat ze met de kamer zouden kunnen doen.

Een fijne entree

De entree van je huis is het eerste dat aspirant kopers zien als ze jouw huis of appartement komen bezichtigen. Het is dan ook erg belangrijk om hier gelijk een goede indruk mee te maken. Zet je auto uit de oprit, zorg ervoor dat je voortuin er verzorgd bij staat, leg de mat recht voor je deur, ruim de eventuele hal op door jassen en schoenen weg te hangen en zet eventueel een bloemetje neer. Als de eerste indruk goed is heb je al een streepje voor!

Wil jij je huis verkopen en heb je nog geen verkoopmakelaar gevonden? Bekijk op deze pagina hoe Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen jou kan helpen bij de verkoop van je huis.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Ontdek de Sprekende Cijfers Woningmarkten van Q1 2024

Ontdek de Sprekende Cijfers Woningmarkten van Q1 2024

Als een toegewijde partner van Dynamis, staat Strijbosch Thunnissen Makelaars aan de frontlinie van vastgoedontwikkelingen. Het onderzoeksteam van Dynamis heeft ook dit jaar nauwgezet de...
Krijg een kerstboom cadeau! (actie)

Krijg een kerstboom cadeau! (actie)

De feestdagen komen er weer aan en dat moet gevierd worden! Daarom heeft Strijbosch Thunnissen Makelaars een leuke actie bedacht om deze dagen nog feestelijker te...
Bekijk overzicht