Wonen in Beuningen

Beuningen is een gemeente en plaats in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente bestaat sinds 1 juli 1980 naast Beuningen uit de kerkdorpen Ewijk, Weurt en Winssen. Beuningen staat bekend om haar mooie nieuwbouwwijken, het gezellige centrum en wonen aan de plas.

Het gebied waar Beuningen nu ligt werd vroeger mogelijk al door de Romeinen bewoond. Er zijn in ieder geval veel opgravingen gedaan. Tot ongeveer 1900 was Beuningen, net zoals Ewijk en Winssen, een arm boerendorp dat vaak door overstromingen getroffen werd. Tegenwoordig is Beuningen uitgegroeid tot een bruisend voorstadje van Nijmegen met vele nieuwbouwwijken. Beuningen is landelijk gelegen, maar via de snelweg ben je zo bij je werk. Daarnaast heb je naast de luxe winkels ook nog veel cultuur.

Voor uw dagelijkse boodschap kunt u terecht in het centrum van Beuningen, hier zijn meerdere supermarkten te vinden. Naast de supermarkten zijn er nog een hoop andere diverse winkels waar je het dorp zeker niet voor hoeft te verlaten. Ook zijn er verschillende sportverenigingen waar meerdere sporten beoefend kunnen worden.

Zoekt u een makelaar in Beuningen? Wij helpen u graag. Neem contact op met onze wijkspecialist.

Bekijk alle wijken

Wijk statistieken

Leeftijd buurtbewoners Beuningen

Huishoudens Beuningen

Koop/Huur Beuningen

 • Mannelijke inwoners

  8.480
 • Vrouwelijke inwoners

  8.640
 • Inwoners Beuningen

  12.697
 • Inwoners Beuningen

  12.727
 • Auto('s)

  1,2 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 219.000,-

Het nieuwste aanbod in Beuningen

Rondje lopen in dit dorp?

Neem contact op met onze dorp specialist.

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie