Nieuwbouw kopen of bouwen

Wonen

Nieuwbouw kopen of bouwen

Nieuwbouw kopen of bouwen

Nieuwbouwwoning

Als u besluit een nieuwe woning te kopen, maakt u eerst de keuze voor een bestaande woning of een nieuwbouwwoning; een dilemma waarbij Strijbosch Thunnissen Makelaars u als geen ander kan adviseren en begeleiden. Is de keuze gevallen op een nieuwbouwwoning, dan komen hier net wat andere zaken bij kijken dan bij de aankoop van een bestaande woning. Strijbosch Thunnissen Makelaars is een ervaren nieuwbouwspecialist in dit traject en is in staat een realistisch beeld te scheppen van een nog te bouwen project. In het hele aankooptraject staan wij u graag terzijde.

Voordelen nieuwbouwwoning

De voordelen van een nieuwbouwwoning zijn legio. We hebben een aantal belangrijke voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Aangenaam wonen: Wanneer u kiest voor nieuwbouw kunt u ervan uitgaan dat de woning is gebouwd volgens de nieuwste technieken en voldoet aan alle actuele wettelijke eisen. Zo is het huis optimaal geïsoleerd en voldoet het aan de strengste wettelijke eisen en normen voor geluidsisolatie en luchtkwaliteit.

  • Energiezuinig en duurzaam wonen: Een nieuwbouwwoning wordt standaard opgeleverd met minimaal energielabel A. Bovendien is het een stuk duurzamer dan een oudere woning; dit komt mede door het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen en nieuwe bouwtechnieken. Daarnaast belast nieuwbouw het milieu minder en zorgt het voor een geringere uitstoot van CO2.

  • Zorgeloos wonen: Een nieuwbouwwoning wordt helemaal nieuw en in optimale staat afgeleverd. Mochten er in de beginjaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan worden deze dankzij de garantieregeling opgelost. Vanzelfsprekend heeft u in de eerste jaren geen grote onderhoudskosten.

  • Wonen naar eigen wens: Bij nieuwbouwprojecten heeft u op veel vlakken medezeggenschap over de bouw en de afwerking van uw toekomstige woning. Denk daarbij niet alleen aan de keuze voor een keuken, badkamer en sanitair, maar bijvoorbeeld ook aan de plaatsing van stopcontacten. Daarnaast zijn er veelal mogelijkheden voor de keuze voor bepaalde bouwkundige opties, zoals een dakkapel, aanbouw of erker.
  • Vrij op naam: Een nieuwbouwwoning koopt u ‘vrij op naam’. U betaalt dus geen overdrachtsbelasting, notariskosten voor de eigendomsoverdracht en notariskosten voor uw inschrijving bij het Kadaster. Wilt u meer weten over het ‘vrij op naam’ kopen van een nieuwbouwwoning? Onze nieuwbouwmakelaars vertellen het u graag.

Nieuwbouwwoning in Nijmegen kopen? Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning in Nijmegen? Strijbosch Thunnissen Makelaars heeft een uitgebreid en actueel aanbod. Bekijk hier ons overzicht van nieuwbouwprojecten in Nijmegen en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen en het actuele aanbod.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.