Mook en Middelaar 'beste woonplek' in provincie Limburg beste gemeente

Geschreven door Ruben Hoogakker op 30 augustus 2018

Ook wonen op de 'beste woonplek' in de provincie Limburg?
Lees onderstaand krantenartikel en bekijk deze prachtige woning Zevenbergseweg 10 te Plasmolen.

Interesse? Neem contact op met ons kantoor.

De Gelderlander

MOOK - Weekblad Elsevier nam alle gemeenten de maat. En stelde dus ook de vraag: waar woon je het beste in Limburg? In Molenhoek. In Plasmolen. In Middelaar. In Mook. De inwoners weten dat allang.

'Zuid-Limburg, je zal er maar wonen', luidde de slogan waarmee dat uiterste puntje van ons land nieuwe inwoners lokte. Die slogan kan nu veranderd worden in 'Noord-Limburg, je zal er maar wonen', of nog beter: 'Mook en Middelaar, je zal...'

De kleine Noord-Limburgse gemeente is volgens weekblad Elsevier in die provincie de beste gemeente om te wonen. Maar ook landelijk doet de gemeente, ingekneld tussen Mookerheide en Maas, het lang niet niet slecht; nummer 59 van de 380.

Elsevier haalde alle Nederlandse gemeenten statistisch door de mangel. Scores waren er voor zaken als werkgelegenheid, wonen, onderwijs, winkels, gezondheidszorg en natuur. Duidelijk mag zijn dat Mook en Middelaar vooral scoorde als het gaat om natuur, rust en ruimte. Maar ook als het gaat on kenmerken van de bevolking doet de gemeente het goed.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar de hoogte van het inkomen, maar ook naar zaken als het aantal vrijwilligers en de ondervonden saamhorigheid.

Is Mook en Middelaar winnaar in Limburg, de gemeente Heumen doet het ook lang niet slecht. Op de landelijke lijst scoort die zelfs nog beter: nummer 16 van de 380. Alleen is Heumen geen winnaar in eigen provincie. Dat is Rozendaal bij Arnhem. Die eindigde zelfs als de beste gemeente van Nederland om in te wonen.

Mook en Middelaar 'beste woonplek' in provincie Limburg beste gemeente
Ruben Hoogakker
Neem contact op met Ruben

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Krijg een kerstboom cadeau! (actie)

Krijg een kerstboom cadeau! (actie)

De feestdagen komen er weer aan en dat moet gevierd worden! Daarom heeft Strijbosch Thunnissen Makelaars een leuke actie bedacht om deze dagen nog feestelijker te...
De verschillende wijken van Nijmegen

De verschillende wijken van Nijmegen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe woning, speelt de wijk uiteraard een grote rol. Bekende wijken zoals het Stadscentrum of Bottendaal hebben al een...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie