Achter Valburg, Nijmegen
Achter Valburg, Nijmegen
Achter Valburg, Nijmegen
Achter Valburg, Nijmegen
6511, Nijmegen

Achter Valburg, 6511, Nijmegen

€ 369.000 - € 835.000

Omschrijving

“Achter Valburg” “Achter Valburg” is hét unieke en luxe project in de binnenstad van Nijmegen. Het project is gelegen nabij Plein 1944 en het groene hart van de stad, Kronenburgerpark. Het project bestaat uit 3 stadswoningen met een eigen entree aan de voorzijde, 4...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 85 m² - 170 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit project?

Strijbosch Thunnissen Makelaars
Strijbosch Thunnissen Makelaars

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 369.000 - € 835.000
Locatie
Plaats Nijmegen
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 244 m³ - 526 m³
Woonoppervlakte 85 m² - 170 m²

Uitgebreide omschrijving

“Achter Valburg”
“Achter Valburg” is hét unieke en luxe project in de binnenstad van Nijmegen. Het project is gelegen nabij Plein 1944 en het groene hart van de stad, Kronenburgerpark. Het project bestaat uit 3 stadswoningen met een eigen entree aan de voorzijde, 4 appartementen en 4 duplex penthouses. Alle woningen hebben een grote buitenruimte van 21-36m2, gelegen op het zuiden. De duplex penthouses hebben zelfs een dakterras waarop je 360 graden rond de markeerpunten van de historische binnenstad en Kronenburgerpark kunt zien.

Locatie en haar toekomst
“Achter Valburg” ligt aan de Doddendaal en is gelegen tussen Plein 1944, het hart van het centrum van Nijmegen, en het Kronenburgerpark. Enige tijd geleden is Plein 1944 herontwikkeld en ingevuld met winkels (uitbreiding van het kernwinkelgebied van het centrum). Op de hoek van Plein ‘44 is de voormalige bioscoop Luxor die zal worden herontwikkeld. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid een supermarkt gerealiseerd worden met appartementen daarboven.
Daarnaast maken de recent gerealiseerde Handelskade aan de Waal en vestigen van de vele horeca gelegenheden in de oudste en meest charmante winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat het tot één van de mooiste en meest interessante delen van de Nijmeegse binnenstad.

Het gebouw “Achter Valburg”
Het gebouw “Achter Valburg” is ontworpen door Nijmeegs, bekend en prijswinnend architect, Paul van Hontem. Het gebouw is onder moderne architectuur ontworpen met een grootstedelijk karakter aan de voorzijde, maar met een informeel en “urban groen” karakter aan de achterzijde. De achterzijde kenmerkt zich door natuurlijke materialen en door het vele hangende groen in terrassen vorm op iedere verdieping. De houtengevel bekleding aan de achterzijde is uitgevoerd massief NT kunststof, dat niet van écht hout is te onderscheiden, maar wel weerbestendig, op kleur blijft en onderhoudsarm is. Daarnaast is de productie duurzaam vervaardigd en is het PEFC gecertificeerd.

Wonen in “Achter Valburg”
Wonen in “Achter Valburg” betekent wonen in het beste van twee werelden. Je woont in een kwalitatief hoogwaardig pand met de voordeur in de prachtige binnenstad dichtbij haar vele hotspots, maar achter deze voordeur woon je in een oase van rust met veel “urban groen” in terrassenvorm en ruimtelijkheid. Als achterbuurman heb je dan ook het Kronenburgerpark en de prachtige herenhuizen aan de Parkweg. In Oostelijke richting heb je vrij uitzicht op de Parkdwarsstraat, doordat tussen de woningen door een ruime open en groene zone is.

Duurzaamheid
“Achter Valburg” is een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. De energievoorziening is dan ook gasloos. Verwarming van de woningen en het water wordt gerealiseerd door energiezuinige warmtepompen. Iedere woning heeft een individuele warmtepomp. Voor het verwarmen worden alle ruimtes van de woningen uitgevoerd met vloerverwarming als hoofdverwarming. De vloerverwarming wordt in de warme dagen ook gebruikt als koudebron en kan de ruimtes in de woningen verkoelen. Het vele HR++ glas en het drie dubbele glas aan de voorzijde zorgen voor veel daglicht in de woningen, maar ook dat er zo min mogelijk warmteverlies is en dat je binnen niets merkt van de levendige binnenstad. Daarnaast zorgt de mechanische ventilatie voor voldoende natuurlijke ventilatietoevoer voor een gezond binnenklimaat. Dankzij het duurzame ontwerp krijgt “Achter Valburg” het energielabel A++. Dat betekent: zeer groen en zeer zuinig. En wel zo fijn, een lage energierekening.

Het kleinschalige en luxe gebouw huisvest 11 unieke woningen die allemaal net even anders zijn.
Kortom, een uniek project op één van de laatste binnenstedelijke herontwikkelingslocaties in Nijmegen.
Kijk voor meer informatie op achtervalburg.nl

Alle media

Alle afbeeldingen

Achter Valburg, Nijmegen
Achter Valburg, Nijmegen
Achter Valburg, Nijmegen
Achter Valburg, Nijmegen

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  5.690
 • Vrouwelijke inwoners

  5.890
 • Inwoners Nijmegen

  83.965
 • Inwoners Nijmegen

  89.592
 • Auto('s)

  0,4 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 183.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie