Particulier Stappenplan

Een huis kopen in 5 stappen

Een huis kopen is een complex proces, waar veel bij komt kijken. Wat is de eerste stap die u moet zetten? En wat gebeurt er bijvoorbeeld nadat u een bod heeft geplaatst? Strijbosch Thunnissen Makelaars in Nijmegen maakt dit proces graag inzichtelijk voor u. Daarom hebben wij een stappenplan voor het kopen van een huis opgesteld.

Particulier Stappenplan
Volgende: Bezichtigingen en onderhandelingen
Particulier Stappenplan
Particulier Stappenplan
Volgende: Koopovereenkomst
Particulier Stappenplan
Particulier Stappenplan
Volgende: Financieren
Particulier Stappenplan
Particulier Stappenplan
Volgende: Notaris en overdracht
Particulier Stappenplan
Particulier Stappenplan
Volgende: Zoekopdracht
Particulier Stappenplan

Zoekopdracht

Voordat u begint met de zoektocht naar uw droomhuis is het verstandig om uw financiële mogelijkheden en uw woonwensen in kaart te brengen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met een (onafhankelijke) hypotheekadviseur of uw eigen bank. Zo weet u precies wat u maximaal kunt lenen. Denk vervolgens goed na over uw woonwensen. In welke wijk wilt u wonen? Vindt u buitenruimte belangrijk? Hoeveel (slaap)kamers moet het huis hebben? Heeft u een duidelijk beeld van wat er kan en wat u wilt? Plaats een gratis en vrijblijvende zoekopdracht. U maakt dan gebruik van een e-mail alert op basis van uw woonwensen en de prijsklasse waarin u zoekt. Hierdoor weet u zeker dat u geen beschikbare huizen misloopt!

Volgende: Zoekopdracht

Bezichtigingen en onderhandelingen

Heeft u een huis gezien dat u aanspreekt? Maak dan direct een afspraak bij de desbetreffende makelaar om het huis te bezichtigen. Schakel eventueel een aankoopmakelaar in voor een extra paar ogen en een professionele kijk op de woning. Ook brengt uw aankoopmakelaar u op de hoogte over de biedingsprocedure. Heeft u een goed gevoel bij het huis en wilt u het graag kopen? Dan kan uw aankoopmakelaar u adviseren over de juiste biedingsstrategie en een goed openingsbod. Uw aankoopmakelaar heeft veel ervaring en kennis met bepaling van de juiste prijs. Tevens kan uw aankoopmakelaar zien wat de marktwaarde is met vergelijkbare huizen in de buurt. Verder helpt uw aankoopmakelaar bij het vaststellen van de ontbindende voorwaarden.

Volgende: Zoekopdracht

Koopovereenkomst

Heeft u uw droomhuis gevonden en is het bod geaccepteerd door de verkoper? Gefeliciteerd! De koopovereenkomst wordt opgesteld door de makelaar van de verkopende partij. Uw aankoopmakelaar loopt samen met u de koopovereenkomst door om te zien of alle gegevens en afspraken (zoals koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden) juist staan. Indien alles in orde is , dan paraferen u en de verkoper(s) de koopovereenkomst. De koopovereenkomst gaat naar de notaris en u heeft vervolgens wettelijk drie dagen bedenktijd. Binnen deze tijd kunt u afzien van de aankoop.

Volgende: Zoekopdracht

Financieren

Nadat de koopovereenkomst is getekend heeft u de tijd om de financiering rond te maken. In de meeste gevallen sluit men een hypotheek af. Op basis van de koopsom, kosten koper, eventueel eigen geld en eventueel verbouwplannen kan uw hypotheekadviseur precies vaststellen welk bedrag u aan hypotheek nodig heeft. Daarnaast adviseert uw hypotheekadviseur over de diverse mogelijkheden qua hypotheek. Voor de financiering heeft u een taxatierapport nodig. Deze mag niet worden uitgevoerd door de verkoopmakelaar en uw aankoopmakelaar. Uw aankoopmakelaar kan u altijd een gecertificeerde taxateur aanbevelen.

Volgende: Zoekopdracht

Notaris en overdracht

De datum voor de overdracht van het huis is vastgesteld. Vlak voor de overdracht inspecteert u samen met uw aankoopmakelaar het huis om te zien of alles nog in de afgesproken staat is. Vervolgens tekent u de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu op uw naam en wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster. Gefeliciteerd, u heeft een huis gekocht!

Volgende: Zoekopdracht

Klaar om de eerste stap te zetten?

Bent u er klaar voor om de eerste stap met ons te zetten? Vul ons contactformulier in en plan een vrijblijvende kennismaking in met een van onze aankoop- of verhuurmakelaars.