Vraag naar kantoren met een vijfde afgenomen in Nijmegen

Geschreven door Sjoerd Heusinkveld op 3 maart 2021

De kantorenmarkt in Nijmegen heeft, door de coronacrisis, een flinke klap te verduren gekregen. Aanzienlijk minder bedrijven zijn in 2020 verhuisd naar een nieuw kantoor dan in de voorgaande jaren.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2021 van Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars (partner in Dynamis).

Coronacrisis remt de verhuisdynamiek van kantoorgebruikers

In Nijmegen is het aantal verhuurde vierkante meters kantoorruimte in 2020 met een vijfde afgenomen vergeleken met het voorgaande jaar. Voor veel partijen neemt de behoefte naar kantoorruimte af door flexibeler en meer thuis te werken. De huidige pandemie heeft dit proces in een stroomversnelling gebracht. In afwachting van de toekomstige ruimtebehoefte worden verhuisplannen in de ijskast gezet.

Inhaalslag door veranderend ruimtegebruik

De verwachting is dat zodra er meer perspectief komt op het einde van de coronapandemie, de kantorenmarkt een forse inhaalslag zal maken. Uitgestelde verplaatsingen en een veranderde ruimtebehoefte zullen de vraag naar kantoorruimte in 2021 aanjagen. Wel zullen kantoorgebruikers vaker zoeken naar kleinere kantoren tegen lagere huurprijzen.

Wil je het hele rapport inzien? Klik dan hier.

Frank Giesen
Neem contact op met Frank