Een dip in Nijmeegse woningverkoop

In het afgelopen kwartaal zijn in Nijmegen een kwart minder woningen verkocht dan een jaar geleden. Deze afname is een direct gevolg van het gebrek aan aanbod. Het aantal voor verkoop beschikbare woningen is namelijk ruimschoots afgenomen in de afgelopen jaren. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2018 van Strijbosch Thunnissen Makelaars Nijmegen (partner in Dynamis).

Woningzoekers ondervinden moeite met het vinden van een woning
In de afgelopen vier jaar is het aantal woningen dat in Nijmegen te koop staat met maar liefst vier vijfde afgenomen. Voor woningzoekers blijven hierdoor steeds minder keuzemogelijkheden over, waardoor het moeilijker wordt om een woning te vinden die aan hun woonwensen voldoet. Woningzoekers zijn hierdoor genoodzaakt om genoegen te nemen met een woning die niet aan al hun wensen voldoet, of moeten de aankoop uitstellen.

Verkopen van een woning gaat bijna vier weken sneller
Door het onder druk staan van de markt wordt de periode tussen het in aanbod komen en de verkoop van een woning steeds korter. In het afgelopen kwartaal was dit gemiddeld 41 dagen in Nijmegen, terwijl dit een jaar geleden nog 26 dagen langer duurde.

Kopers betalen € 450 meer per vierkante meter dan in 2008
In het afgelopen kwartaal betaalden kopers gemiddeld € 2.600 per vierkante meter woonruimte. Door de sterke prijsstijging die in de afgelopen jaren in Nijmegen heeft plaatsgevonden, wordt per vierkante meter gemiddeld € 450 meer betaald dan op het hoogtepunt in 2008.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie