Een huis huren

Wonen

Een huis huren

Een huis huren

Strijbosch Thunnissen Makelaars is specialist in het verhuren en aanhuren van woningen en biedt een wisselend aanbod in Nijmegen en omgeving. Het aanbod varieert van bestaande huurwoningen en -appartementen tot de (ver)huur van nieuwbouw en zorgappartementen. Strijbosch Thunnissen Makelaars verhuurt in opdracht van zowel particulieren als zorginstellingen en beleggingsmaatschappijen.

De voordelen van een woning huren: Huren biedt vele voordelen ten opzichte van het kopen van een woning. Een aantal van deze voordelen op een rijtje:

  • Flexibiliteit: U bepaalt zelf de huurtermijn. Na een vaste huurperiode van meestal één jaar, bent u immers in de gelegenheid het huurcontract op te zeggen.
  • Onderhoudskosten: De onderhoudskosten van de woning komen in de meeste gevallen voor rekening van de verhuurder.
  • Opstalverzekering: Als huurder hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder.
  • Vermogensverlies: Bij daling van de huizenprijzen lijdt u geen vermogensverlies.
  • Onroerendzaakbelasting (ozb): Een huurder van een woning is niet verantwoordelijk voor de betaling van de Onroerendzaakbelasting. De Onroerendzaakbelasting is immers een vorm van eigenarenbelasting en komt dus voor rekening van de verhuurder.
  • Huurbescherming: Een huurder heeft wettelijke huurbescherming wat onder meer bescherming biedt tegen het ongegrond opzeggen van de huur door de eigenaar of verhuurder.
  • Huursubsidie: Huurders komen, onder bepaalde condities, in aanmerking voor huursubsidie. Recht op huurtoeslag wordt onder meer bepaald door inkomen, huurprijs, vermogen, gezinssituatie en leeftijd. Via de website van belastingsdienst is alle benodigde informatie over huurtoeslag voorhanden.

Strijbosch Thunnissen Makelaars adviseert bij het huren van een huis of woning. Daaronder valt tevens het doorspreken van het huurcontract. Wat zijn uw rechten en plichten? Welke zaken vallen al dan niet onder uw verantwoordelijkheid? Zo komt u later niet voor verrassingen te staan.

Huren in Nijmegen? Bent u op zoek naar een huurwoning in Nijmegen of omgeving? Bekijk dan het aanbod aan huurwoningen van Strijbosch Thunnissen Makelaars. Tevens kunt u vrijblijvend een zoekopdracht bij ons plaatsen. U wordt dan per e-mail op de hoogte gehouden van het aanbod dat binnen uw zoekopdracht valt.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.