Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Maasstraat 21, Grave 5361 GE Grave

5361 GE Grave vraagprijs € 950.000 k.k.

Omschrijving

DE PAREL VAN GRAVE

In hartje Grave ligt dit karakteristiek en uitgebouwd herenhuis met een tuin en een schitterend uitzicht over rivier de Maas. Het unieke herenhuis uit bouwjaar 1833 is gelegen aan de gezellige Maasstraat. Het herenhuis is een Rijksmonument dat bekend staat als ''Het oude Notarishuis''. Het herenhuis is al jaren in gebruik als winkel en woonhuis. Het pand heeft een gemengde...

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Grave

Uitgebreide omschrijving

DE PAREL VAN GRAVE

In hartje Grave ligt dit karakteristiek en uitgebouwd herenhuis met een tuin en een schitterend uitzicht over rivier de Maas. Het unieke herenhuis uit bouwjaar 1833 is gelegen aan de gezellige Maasstraat. Het herenhuis is een Rijksmonument dat bekend staat als ''Het oude Notarishuis''. Het herenhuis is al jaren in gebruik als winkel en woonhuis. Het pand heeft een gemengde bestemming en is dus ook geschikt als kantoorpand, woon- en werkpand of horeca. Het oorspronkelijke karakter, zoals oude elementen, van het pand zijn behouden gebleven. Het herenhuis beschikt over een fraaie voor-en achtergevel, die tot ieders verbeelding kan spreken. Ook heeft het pand een prachtige gewelvenkelder van meer dan 100 m². Daarnaast zijn er diverse authentieke elementen uit de bouwperiode aanwezig, waaronder glas in lood ramen, ornamenten, plafond beschilderingen, Korinthische zuilen, paneeldeuren en originele schouwen. Vanuit de woonkamer en tuin heeft u een machtig uitzicht over de rivier de Maas en de uiterwaarden.

Grave is de meest belegerde vestingstad van Nederland. Ondanks vele belegeringen door de eeuwen heen heeft Grave een mooi en authentiek centrum weten te behouden dat vol staat met fraai gerestaureerde panden. ''Het oude Notarishuis'' heeft een centrale ligging met alle denkbare voorzieningen in de nabijheid gesitueerd. Voor de dagelijkse boodschappen is de dichtstbijzijnde supermarkt op 3 minuten loopafstand. De winkels, cafés en restaurants in het centrum van Grave zijn eveneens op loopafstand gelegen. Het herenhuis is goed bereikbaar. Daarnaast is de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op 11 minuten rijden.

Globale indeling

Kelder:
Een royale gewelvenkelder met veel lichtinval van meer dan 100 m² die vanuit de straat toegankelijk is.

Begane grond:
De vestibule geeft u via een tochtdeur toegang tot de ruime gang van maar liefst 11,5 meter lang. Vanuit de gang zijn er diverse verblijfsruimtes toegankelijk. Aan de rechterzijde van het herenhuis bevindt zich een rechthoekige kamer (ca. 50 m²) met een prachtig beschilderd plafond, ornamenten en Korinthische zuilen. Aan de linkerzijde van het herenhuis zijn twee riante kamers (ca. 21 m² per kamer) met veel lichtinval door de hoge ramen. Aan de achterzijde van het herenhuis vindt u nog een prachtige woonkamer met een authentieke parketvloer en een schitterende serre die u toegang geeft tot de achtertuin. Vanuit deze kamer en de serre heeft u een prachtig uitzicht over de rustgevende rivier de Maas en de uiterwaarden. Overigens bevindt zich op de begane grond een keuken, hal, toilet en garderobekast.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping heeft u vier grote kamers, waarvan twee kamers aan de voorzijde en twee kamers aan de achterzijde met uitzicht op de Maas. Tevens bevinden zich er nog drie slaapkamers en een badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel die bereikbaar zijn via de woonkamer.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping is een zolder verdieping met prachtige gepende balken. De zolder verdieping geeft u de mogelijkheid om deze te verdelen in diverse ruimtes met een groot buitenterras met uitzicht over de Maas en het oude stadje Grave.

Tuin:
De tuin gelegen op zuidoost heeft een eigen parkeerplaats.

Kadaster:
Gemeente: Grave
Sectie: B
Nummers: 2015
Grootte: 618 m² (het kavel wordt ingekort met 320 m²)

Bestemming:
Het perceel is bestemd met een gemengd bestemming. Samengevat houdt dit in dat het object in de basis gebruikt kan worden ten behoeve van detailhandel, dienstverlening, (ondersteunende) horeca, wonen, bedrijven, maatschappelijke doeleinden en waterhuishoudkundige doeleinden. Daarnaast is het pand een Rijksmonument met de aanduiding "specifieke bouwaanduiding-rijksmonument"; het behoud, beheer en herstel van de aanwezige cultuurhistorische en monumentale waarden.

Vraagprijs:
€ 950.000,- k.k.
Het herenhuis is als één geheel maar ook gedeeltelijk te koop.
Bijvoorbeeld: Woonhuis met tuin aan de achterzijde liggend aan de Maas of twee etages aan de voorzijde aan de Maasstraat als zakelijke bestemming met eventueel bovenwoning.

Kenmerken:
- Bouwjaar ca. 1833;
- Woonoppervlakte: ca. 442 m²;.
- Overige inpandige ruimte ca. 143 m²;
- Inhoud: ca. 2200 m³

Bijzonderheden:
- Rijksmonument;
- Royaal herenhuis met uitzicht op de Maas en uiterwaarden;
- Authentieke bouwelementen, zoals glas in lood ramen, ornamenten, plafond beschilderingen, Korinthische zuilen, paneeldeuren en marmeren schouwen;
- Gunstige ligging nabij alle denkbare voorzieningen;
- Bestemming van het pand biedt diverse mogelijkheden;
- Als één geheel maar ook gedeeltelijk te koop.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs vraagprijs € 950.000 k.k.
Koop BTW belast ja
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1833
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Maasstraat 21
Plaats Grave
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrumlandelijk gebied
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 618 m²
Kantoor
Oppervlakte 585 m²
Oppervlakte in units vanaf 585 m²
Verdiepingen 2
Voorzieningen te openen ramentoiletverwarmingkamerindeling
Onderhoud
Onderhoud binnen redelijk tot goed
Onderhoud buiten redelijk tot goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.