Waarom nieuwbouw?

Waarom een nieuwbouw-woning kopen of huren?

Een nieuwbouwwoning kopen of huren is speciaal en vergt net even een andere aanpak. Waar u bij een bestaande woning gelijk ziet wat u krijgt, moet u bij een nieuwbouwwoning fantaseren. U maakt immers de keuze voor een woning op basis van impressies en tekeningen die tot de verbeelding spreken.

In tegenstelling tot een bestaande wijk zwaar iedereen elkaar al kent, is een nieuwbouwwijk nu iedereen nieuw. Dat zorgt ervoor dat u gemakkelijker contact maakt met uw nieuwe buren.

  • Weinig onderhoud
  • Comfortabel wonen
  • Energiezuinig en duurzaam
  • Volop eigen inbreng
  • Wonen volgens de modernste veiligheidseisen
  • Geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten

Alle voordelen op een rij

Wij hebben voor u de zes voordelen van nieuwbouw op een rijtje gezet.

Onderhoudsarm

Alles aan uw nieuwbouwwoning is nieuw en fris. Daardoor heeft uw huis de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig. U heeft dus ook geen overlast door onderhoudswerkzaamheden. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen. Een extra pluspunt voor kopers: u bespaart dus op uw onderhoudskosten. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan worden die dankzij de zogenoemde garantieregeling voor u opgelost.

Comfortabel

Uw woning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte, en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling. Dat alles maakt het binnenklimaat aangenaam en comfortabel. Bouwkundig voldoet uw huis eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (ook wel ‘bouwbesluit’ genoemd). Dit betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger dan bij reeds bestaande woningen en zijn en trappen minder steil. Verder gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimtes en gangen. Ook die extra ruimte zorgt voor meer comfort.

Energiezuinig en duurzaam

Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is uw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig. Dat merkt u aan uw energierekening. Bovendien draagt u hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

Uw huis is een stuk duurzamer dan oudere woningen; nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om uw huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

Daarnaast worden alle nieuwbouwwoningen tegenwoordig gasloos opgeleverd. Bij verschillende banken kan een extra duurzame woning ook financieel voordeel opleveren door dat deze een extra korting op de rente geven.

Volop eigen inbreng

Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kunt u van een nieuwbouwhuis echt uw thuis maken. U kunt zelf uw keuken, badkamer en tegelwerk uitzoeken. Verder zijn er vaak veel uitbreidingen mogelijk zoals een uitbouw, erker of dakkapel. En in overleg met de aannemer kunt u ook nog eens andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Daarbij komt ook nog dat u de tuin helemaal zelf kunt (laten) aanleggen en inrichten. Hoeveel maatwerk mogelijk is, verschilt per project en per woning.

Veiligheid

Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Zo worden de woningen uitgevoerd met inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook wordt de woonomgeving ingericht volgens de nieuwste inzichten op het gebied van veiligheid. Daarnaast worden nieuwbouwwoningen standaard uitgerust met een professioneel rookalarm.

Lagere kosten

Een woning kopen kost meer dan alleen de aankoopprijs. U betaalt ook bijkomende kosten. Bij een bestaande woning noemen wij dat ‘kosten koper’. Nieuwbouw koopt u ‘vrij op naam’. Anders dan bij bestaande bouw betaalt u geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten. U betaalt wel advies- en afsluitkosten voor de hypotheek en notariskosten voor de hypotheekakte. Deze kosten zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar. Daarnaast zijn nieuwbouwwoningen tegenwoordig zeer energiezuinig; dit zie je terug in de maandelijkse energierekening.

Onze nieuwbouwspecialisten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen over onze nieuwbouwprojecten.

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.