Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Landgoed Klingelbeek, Arnhem

€ 350.000 - € 1.050.000

Omschrijving

Landgoed Klingelbeek in Arnhem is een bijzondere plek met veel kwaliteiten. Door de ligging in de bocht van de Rijn voel je de stad in je rug, maar tegelijkertijd ervaar je de vrijheid en ruimte. Dat is uniek in Arnhem en moet gekoesterd worden.

Voor de invulling van dit bijzondere landschap is er, in overleg met omwonenden, een masterplan gemaakt door Buro Harro en Dyvik Kahlen Architects. In...

Aanmelden voor project

Heeft u interesse in dit project? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier om u aan te melden voor dit project.

Ik wil op de hoogte blijven

Wilt u zich inschrijven op de nieuwsbrief? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u bericht zodra er nieuws is.

Uitgebreide omschrijving

Landgoed Klingelbeek in Arnhem is een bijzondere plek met veel kwaliteiten. Door de ligging in de bocht van de Rijn voel je de stad in je rug, maar tegelijkertijd ervaar je de vrijheid en ruimte. Dat is uniek in Arnhem en moet gekoesterd worden.

Voor de invulling van dit bijzondere landschap is er, in overleg met omwonenden, een masterplan gemaakt door Buro Harro en Dyvik Kahlen Architects. In het plan wordt de bestaande villa op het terrein behouden en samen met de omringende gronden in ere hersteld. Daarnaast wordt er ruimte geboden om maximaal 48 woningen en appartementen, ateliers en kleine horeca toe te voegen. Bij de invulling zal rekening worden gehouden met de bestaande cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten, zoals de toegankelijkheid van de Rijn.

De ambitie is om een plek te creëren met een mix van een functies; een plek waar wonen, werken en ontspannen samengaan. Geen geïsoleerd terrein maar een verbindende schakel, met het bestaande volop benut: de villa, de bomen en het zicht op de Rijn.

BOSGEBOUW
In de beboste, hoogst gelegen hoek van Landgoed Klingelbeek komt het naar buiten gerichte Bosgebouw. Het gebouw voegt zich naar het bos en ligt aan de vallei waarin de vijver zich bevindt. Het bosgebouw krijgt een natuurlijke uitstraling: een combinatie van steen, beton en houten kozijnen. Door de grote raampartijen wordt het omliggende bos buiten onderdeel van binnen.

Het Bosgebouw telt vier verdiepingen met in totaal 8 appartementen. Op de begane grond kan worden geparkeerd. De bovenste drie etages zijn woonlagen. In het huidige plan komen 4 appartementen op de eerste verdieping, 2 op de tweede verdieping en 2 op de bovenste verdieping.

Details:
- 8 koopappartementen vanaf € 350.000,- v.o.n;
- woonoppervlakte varieert van 77 m² tot 184 m².

VIJVERHUIS
Het Vijverhuis is gelegen naast de imposante villa en grenst aan het villaplein. Het is zo ontworpen dat het de villa complementeert, maar niet de aandacht wegneemt van het meest prominente gebouw. In tegenstelling tot de rijk versierde villa is het Vijverhuis opgebouwd uit simpele geverfde bakstenen aangevuld met natuurlijk hout in aluminium raamkozijnen. De textuur van de stenen herinnert aan de koetshuizen die ooit de villa vergezelden. Aan de achterkant ligt de vijvervallei met daarin de imposante vijver die Landgoed Klingelbeek al decennia siert.

Het Vijverhuis bestaat uit 3 grondgebonden woningen, met 3 woonlagen (kelder, begane grond en 1e verdieping) per woning.

Details:
- 3 koopwoningen vanaf € 675.000,- v.o.n;
- woonoppervlakte varieert van 156 m² tot 218 m².

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 350.000 - € 1.050.000
Bouw
Locatie
Plaats Arnhem
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 1 m³ - 1 m³
Woonoppervlakte 77 m² - 215 m²
960xauto_team

Vrijblijvend een kijkje nemen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij leiden je graag rond over het terrein.

Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.