Een nieuwbouwwoning kopen

In 10 stappen succesvol een nieuwbouwwoning kopen

Wenst u meer te weten over de koop van een nieuwbouwhuis, hypotheek of bouwkundige, juridische en financiële zaken? Dit stappenplan helpt u op weg! Ook kunt u onze nieuwbouwafdeling altijd bellen of mailen.

Budget bepalen

Met welke kosten krijgt u te maken als u een nieuwbouwwoning koopt? En wat betekent dat voor de hypotheek? De financiering van een nieuwbouwwoning vergt een andere hypotheek dan die van een bestaande bouw woning. Om u van een goed advies te voorzien omtrent de hypotheek van een nieuwwoning werken wij al jaren samen met Buro Philip van den Hurk uit Arnhem. Zij geven u graag een vrijblijvend advies om te bepalen of u de woning van uw dromen kunt financieren.

Zoeken en selectie

Nieuwbouw zoeken doet u veelal via internet. Via Funda.nl en diverse projectwebsites kunt u gedetailleerde informatie verkrijgen over nieuwbouwwoningen. Wanneer u geïnteresseerd bent in een specifieke woning is het vaak mogelijk om een start verkoop bijeenkomst bij te wonen. Dit moment maakt het mogelijk om u in te schrijven voor jouw woning. Op de start verkoop bijeenkomst is alle informatie over uw toekomstige woning beschikbaar en worden al uw vragen beantwoord door makelaars en ontwikkelaars. Wanneer u geïnteresseerd raakt in het project, en de start verkoop, al geweest is kunt u het beste contact opnemen met ons. Wij vertellen u dan wat de actuele status is en of u zich nog kan inschrijven.

Inschrijving en toewijzing

Wanneer u van plan bent om de nieuwbouwwoning te gaan kopen, gaat u zich inschrijven op één of meerdere bouwnummers. U ontvangt informatie en voor vragen kunt u altijd terecht bij ons. Wanneer u via een inschrijving uw interesse kenbaar heeft gemaakt, en er zijn meerdere mensen voor dezelfde woning, worden de woningen geloot onder de inschrijver. Wanneer u de woning toegewezen krijgt gaat u verder in het proces en in gesprek met ons.

Eerste gesprek

Wanneer de woning is toegewezen aan u nodige wij u uit voor een eerste gesprek bij ons op kantoor. Wij bekijken en bespreken samen de bouwtekeningen, technische omschrijving en overige zaken met u. Hoe groot is uw huis precies? Hoe diep is uw tuin? Welke opties zijn er allemaal mogelijk?

Tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst

Het koopcontract van een nieuwbouwwoning noemen wij de koop- en aannemingsovereenkomst. Wanneer u zeker bent dat u de nieuwbouwwoning wilt aankopen en geen vragen meer heeft over de koop- en aannemingsovereenkomst, tekent u deze overeenkomsten.

Uw nieuwbouwhuis financieren

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst heeft u maximaal 8 weken de tijd om uw financiering te regelen. Hiervoor schakelt u een hypotheekadviseur in. Hij zal u alles vertellen over de financiële zaken. Lukt dit niet binnen de 8 weken termijn dan kunt u kosteloos ontbinden.

De notaris

Wanneer uw financiering rond is en alle andere ontbindende en opschortende voorwaarden die samenhangen met het project zijn voldaan, kan de akte van levering worden gepasseerd bij de notaris. Vaak heeft een projectontwikkelaar één notaris aangewezen voor het gehele project.

De bouw

Wanneer u de woning heeft gekocht en de bouw begint kunt u het bouwproces volgen en uw toekomstige nieuwbouwwoning af en toe bezoeken. Vaak worden er kijkmiddagen georganiseerd om uw nieuwbouwwoning te bezoeken. Tevens kunt u kennismaken met uw nieuwe buurtbewoners.

De vooroplevering

Circa 10 dagen voor de definitieve oplevering van uw woning krijgt u een vooroplevering. Door deze vooroplevering voorkomt u dat u na de definitieve oplevering, wanneer de aannemer niet meer verantwoordelijk is, gebreken ontdekt die u eerder over het hoofd had gezien. De aannemer kan dit dan nog aanpassen voordat u de woning betrekt.

De oplevering van uw nieuwbouwwoning

De bouw is afgerond: uw nieuwbouwhuis wordt opgeleverd. Dit is altijd een feestelijk moment! Echter moet tijdens deze definitieve oplevering nog wel geïnspecteerd worden of al uw wensen waarvoor u getekend heeft daadwerkelijk zijn gerealiseerd. U tekent hiervoor een proces verbaal van oplevering.

Onze nieuwbouwspecialisten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen over onze nieuwbouwprojecten.

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.