Ik wil een huis huren

Wonen

Ik wil een huis huren

Ik wil een huis huren

U wilt een huis huren in Arnhem of omliggende plaatsen? Of twijfelt u wellicht nog tussen de huur of koop van een huis? Huren heeft zo zijn voordelen:

U heeft de touwtjes in handen

Het huren van een woning heeft veel voordelen. Huren geeft u gemak en zekerheid. De eigenaar van de woning, de verhuurder, kan de huur niet zomaar opzeggen aangezien een huurder wettelijke huurbescherming heeft. U bepaalt dus zelf wanneer u de woning verlaat. Een huurovereenkomst heeft standaard een opzegtermijn van één maand. Wel dient u er rekening mee te houden dat een minimale huurtermijn van één jaar gebruikelijk is.

Geen onverwachte kosten

U weet elke maand precies welke huur u betaalt en weet dus waar u aan toe bent. Daarnaast is de verhuurder verantwoordelijk voor de kosten van groot onderhoud. Wanneer een lekkage wordt geconstateerd of het buitenschilderwerk opnieuw geschilderd moet worden, komen deze kosten voor rekening van de verhuurder. De verhuurder zal periodiek onderhoud plegen om uw woning goed te onderhouden. U als huurder bent verantwoordelijk voor klein onderhoud zoals het aandraaien van losse schroeven en het wassen van de ramen.

Naast de kosten voor onderhoud neemt de verhuurder ook de kosten voor de opstalverzekering op zich. Hij verzekert als eigenaar zijn bezit terwijl u als huurder uw inboedel verzekert met een inboedelverzekering. De verhuurder neemt als eigenaar ook de rekening voor onroerendezaakbelasting op zich.

Voordelig flexibel

Wanneer u als huurder de woning wenst te verlaten, bent u niet gebonden aan een verkooptraject. U weet dus vooraf precies op welke datum u kunt verhuizen en wanneer uw lasten worden beëindigd. Na het beëindigen van de huurovereenkomst kunt u al na één maand de woning verlaten. Daarnaast tast een verhuizing uw spaarrekening nauwelijks aan doordat u geen kosten kwijt bent aan overdrachtsbelasting, de hypotheekakte, het hypotheekadvies, de notariskosten, de taxatie en het bouwkundig rapport.

Kort samengevat de voordelen op een rij:

  • De verhuurder kan het huurcontract niet zo maar opzeggen. U heeft wettelijke huurbescherming;
  • U bent flexibel met opzeggen en kan snel verhuizen;
  • De verhuurder is aansprakelijk voor groot onderhoud;
  • U weet altijd welke huurprijs u betaalt en weet dus waar u aan toe bent;
  • Lage kosten bij verhuizing;
  • De verhuurder betaalt een deel van de verzekeringen en belastingen.
  • Geen bemiddelingskosten

Bij Strijbosch Thunnissen betaalt u geen bemiddelingskosten. Onze services zijn voor u gratis en wij brengen u geen kosten in rekening. Ook onze administratieve handelingen berekenen wij niet aan u door.

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Maak snel een afspraak!

Bel 026 355 21 00 Huuraanbod wonen

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.