Arnhem (026) 355 21 00 Nijmegen (024) 365 10 10 Partner in Dynamis

Lees ons interactief magazine over Arnhem-Zuid!

Wij zijn open in Arnhem-Zuid! Op 11 mei is de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen in Arnhem-Zuid geopend in het gloednieuwe winkelcentrum.

Lees meer

Medio mei opening vestiging Arnhem-Zuid

Halverwege mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen een tweede vestiging openen in het nieuwe winkelcentrum Schuytgraaf. Vanuit deze woonwinkel kan Strijbosch Thunnissen Makelaars particuliere en zakelijke opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

 
Lees meer

Veranderingen BKR en NHG 2017

Bureau Kredietregistratie (BKR) gaat vanaf 1 december ook registreren welke consumenten minstens 250 euro rood kunnen staan. Ongeacht of zij daadwerkelijk rood staan. Belangenvereniging Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwde er dinsdag voor dat een huizenkoper die 250 euro rood mag staan hierdoor per december ongeveer 2.800 euro minder mag lenen dan iemand zonder die mogelijkheid. De NVB en BKR benadrukken dat consumenten nu al bij hun hypotheekverstrekker moeten opgeven of zij rood mogen staan of schulden mogen hebben. De aanpassing treft dus alleen mensen die van plan waren dit te verzwijgen.

Lees meer

Hypotheek en studieschuld, wat nu?

Ben je eindelijk begonnen met dat Grote Mensenleven, met leuke baan en dito inkomen, en wil je een leuk huisje kopen, zit je nog met die vreselijke studieschuld. Kun je dan nog wel een hypotheek afsluiten?

Lees meer

Bent u klaar voor de bezichtiging?

Wanneer u een bezichtiging heeft, is dit natuurlijk geweldig, maar houd er rekening mee dat zoals altijd maar één kans is op een positieve eerste indruk. Bij aankomst bij de woning worden de eerste indrukken gedaan en in de eerste vier minuten van het bezoek, is voor 95% de mening van de geïnteresseerde al bepaald. Het klinkt allemaal erg spannend, maar het fijne is, dat u zelf een heel grote invloed heeft op die eerste indruk. Op deze pagina vindt u enkele tips, om de eerste indruk van de bezichtiging positief te beïnvloeden.

Lees meer

3 tips bij het kopen van een woninggegeven door onze makelaars

1. Bepaal van tevoren je financiële ruimte
Een hypotheek moet bij je inkomen en leefstijl passen. Schakel daarom van tevoren een financieel planner in. Dan kom je later niet voor verrassingen te staan en kijk je naar geschikte woningen. - Marc Bakker

2. Wacht niet te lang
Wanneer je een geschikte woning tegenkomt. Maak direct een afspraak! De markt trekt weer aan, dus voor je het weet ben je te laat. - Gerben van Mourik 

3. Laat je adviseren
Verliefd op een huis? Kijk niet alleen door een roze bril. Doe een realiteitscheck. Welke nadelen zag je? Moet er bijvoorbeeld flink geklust worden of is de school van de kinderen ver weg? Dit kan lastig zijn. Laat je daarom goed adviseren door een aankoopmakelaar. - Leonie Rutgers

Lees meer

Wanted: Jonge bedrijfsmakelaar

Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars Arnhem is op zoek naar jonge (aankomend) bedrijfsmakelaar met power! Klik hier voor het functieprofiel.

Lees meer
1002360_Banner-Hypotheken-Huisje-op-briefgeld300-dpi-klein.png

Subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken

82509_asbestdaken.jpg

Per 2024 mogen particulieren en bedrijven geen asbestdaken meer bezitten. Dat is een maatregel van de overheid om gezondheidsproblemen door asbest te voorkomen. Wie na 2024 toch nog een asbestdak heeft, kan door de gemeente met een dwangsom (boete) worden gedwongen om het asbest alsnog te verwijderen. Daarom is het extra belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe woning alert te zijn op asbest in daken. 

Lees meer

Strijbosch Thunnissen is open in Arnhem-Zuid!

82485_2017_05_10_lancering-arnhem-zuid.png

Donderdag 11 mei was dé grote dag voor Strijbosch Thunnissen Makelaars in Arnhem. De langverwachte tweede vestiging is geopend in het gloednieuwe winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem-Zuid.

Lees meer

Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

4563_binnenkort.jpg

Het is inmiddels aftellen geblazen. De bouw van de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen Arnhem is in volle gang. Kort na de officiële opening van Winkelcentrum Schuytgraaf, opent ook Strijbosch Thunnissen haar deuren in het gloednieuwe complex in Arnhem-Zuid. Het is de verwachting dat de verbouwing medio mei klaar zal zijn. Vanuit deze woonwinkel kan Strijbosch Thunnissen Makelaars particuliere en zakelijke opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

Lees meer

Dynamis: Gat tussen leencapaciteit en woningprijzen loopt op; meer eigen geld nodig

Manon Veldkamp
82440_linkedin.jpg
82441_CoverGraphic_Woningmarkt-Q1-2017.jpg

De extreme marktdruk in de Metropoolregio Amsterdam uit zich nog niet in een sterke toename van het aantal bouwvergunningen. Sterker, binnen de regio liep het aantal verstrekte vergunningen zowel op kwartaalbasis als op jaarbasis juist stevig terug. Hierdoor zal de woningmarkt in de Amsterdamse regio ook de komende periode een ongekende krapte houden. De regio ondervindt daar inmiddels de gevolgen van door een teruglopend aantal transacties. Dit staat overigens in sterk contrast met andere regio’s, zoals bijvoorbeeld de regio Den Haag en Rotterdam, waar sprake is van sterke toenames van het aantal bouwvergunningen. Ondanks deze sterke toenames blijft ook hier voorlopig nog zeker sprake van een gespannen woningmarkt, maar lijkt wel enige hoop op betere marktomstandigheden voor potentiële kopers gegrond. Dit blijkt uit de eerste kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten 2017 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt.

Lees meer

Er is op dit moment geen open huis gepland

Woning van de week Zevenbergseweg 10, Plasmolen

€ 595.000,- k.k.

Goed onderhouden woonhuis op mooie locatie, vlakbij het watersportgebied van de Plasmolen.

Lees meer
Hoofdfoto van Zevenbergseweg 10

Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

82419_Teamfoto-ST-Arnhem-Nijmegen.jpg

Per 1 mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars haar nieuwbouwactiviteiten uitbreiden door de versterking met Bleijenberg nieuwbouw makelaars. Door deze krachtenbundeling ontstaat er een nieuwbouwteam met alle kennis en ervaring én die persoonlijke dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan voor de hele regio Arnhem- Nijmegen. Door onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars samen te gaan ziet Bleijenberg mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen binnen een professionele organisatie én zijn persoonlijke aandacht te kunnen blijven geven aan zijn klanten.

Lees meer

Dynamis: Consument is de dupe van schaarstebeleid Huidig ruimtelijk ordeningsbeleid hoofdreden van extreme prijsstijgingen

Frank Verwoerd
4897_woningmarkt_Q4_duo.jpg

Ook voor aankomend jaar ligt het aantal afgegeven bouwvergunningen lager dan de geprognosticeerde huishoudensgroei. Dit betekent dat de marktdruk aankomend jaar alleen nog maar groter zal worden in en rondom de stedelijke regios. Belangrijke oorzaak ligt verweven in het stringente beleid van duurzame verstedelijking die vooral op lange termijn voor een evenwichtige marktverhouding zorgt. Ondanks de maatschappelijke doelstellingen die hieraan ten grondslag liggen levert dit op korte termijn extreme krapte op met bovenmatige prijsstijgingen als gevolg. Een marktsituatie die vooral de portemonnee van de consument raakt die gedwongen wordt niet alleen snel te beslissen bij de aankoop van een woning, maar ook ongekend hoge prijzen moet betalen om aan een woning te komen, met als risico dat in de toekomst de woning minder zal opleveren wanneer er op termijn wel voldoende aanbod wordt gegenereerd. Dit blijkt uit de vierde kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten 2016 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars die vandaag verschijnt.

Lees meer

5 tips voor het kopen van een woning

4766_Aankoopmakelaar-NVM.jpg

Bij de koop van een woning komt veel kijken. Hieronder geven wij 5 tips om goed voorbereid op zoek te gaan naar een woning. 

Lees meer

Goed nieuws voor de woningmarkt!Rente en ruimere hypotheeknormen

4670_Rente-en-normen-bewerkt-met-filter-met-fakkel.jpg

De hypotheekrente is voor het eerst sinds 2012 iets gestegen. Ondanks de stijging is de rente nog steeds laag. Minister Blok en Dijsselbloem hebben nieuwe ‘leennormen’ voor hypotheken vastgesteld. De maximale prijs van een woning die gefinancierd kan worden met de Nationale Hypotheekgarantie gaat omhoog. In dit artikel leest u er alles over.

Lees meer

Sociale controle terug in uw wijkWhatsApp als buurtpreventie tegen criminaliteit

4671_Whatsapp-met-fakkel.jpg

WhatsApp wordt steeds vaker als moderne vorm van sociale controle ingezet. Dit om de criminaliteit in de wijk te verminderen. En niet zonder succes, want in buurten die een WhatsApp-groep hebben, zijn het aantal inbraken met zo’n 50% afgenomen! Wilt u weten hoe het werkt? Of hoe u dit voor uw eigen buurt kan opzetten? U leest het in dit artikel!

Lees meer

De makelaar geeft tips: uw woning verkopen in de winter

4672_Winter-filter-goed.jpg

De bezichtiging van een koopwoning doen wij altijd met daglicht. Kunstlicht is vaak sfeerbepalend en het zachte licht van kunstlicht geeft niet alle details bloot. Eventuele gebreken kunnen zo gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Daglicht onthult echter alles. Zijn de vloeren en wanden bijvoorbeeld goed onderhouden? Wat is de staat van de afwerking? Tijdens een bezichtiging overdag kunt u dit veel beter beoordelen. De meeste makelaars houden hier ook rekening mee en plannen in het winterseizoen bijvoorbeeld geen bezichtigingen na 16:30 uur. U kunt het huis immers alleen in het daglicht beoordelen.

Lees meer
© 2017 Strijbosch Thunnissen Woningmakelaars | Contact | Sitemap | Disclaimer | Social Media
Strijbosch Thunnissen Woningmakelaars (026) 355 21 00 | (024) 365 10 10 | (024) 365 10 10
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.