Home Arnhem (026) 355 21 00 Nijmegen (024) 365 10 10 Partner in Dynamis

Ik wil een huis huren

Strijbosch Thunnissen Makelaars is specialist in het aan- en verhuren van woningen en heeft een uitgebreid aanbod in Arnhem en omgeving. Het aanbod varieert van bestaande huurwoningen- en appartementen tot nieuwbouw en zorgappartementen. Wij verhuren in opdracht van particulieren, zorginstellingen en zowel grote als kleinere beleggingsmaatschappijen.

1029580_te-huur.jpg

Waarom huren?

U heeft de touwtjes in handen
Het huren van een woning veel voordelen. Huren geeft u gemak en zekerheid. De eigenaar van de woning,  de verhuurder, kan de huur niet zomaar opzeggen aangezien een huurder wettelijke huurbescherming heeft. U bepaalt dus zelf wanneer u de woning verlaat. Een huurovereenkomst heeft standaard een opzegtermijn van één maand. Wel dient u er rekening mee te houden dat een minimale huurtermijn van één jaar gebruikelijk is.

Geen onverwachte kosten
U weet elke maand precies welke huur u betaalt en weet dus waar u aan toe bent. Daarnaast is de verhuurder verantwoordelijk voor de kosten van groot onderhoud. Wanneer een lekkage wordt geconstateerd of het buitenschilderwerk opnieuw geschilderd moet worden, komen deze kosten voor rekening van de verhuurder. De verhuurder zal periodiek onderhoud plegen om uw woning goed te onderhouden. U als huurder bent verantwoordelijk voor klein onderhoud zoals het aandraaien van losse schroeven en het wassen van de ramen.

Naast de kosten voor onderhoud neemt de verhuurder ook de kosten voor de opstalverzekering op zich. Hij verzekert als eigenaar zijn bezit terwijl u als huurder uw inboedel verzekert met een inboedelverzekering. De verhuurder neemt als eigenaar ook de rekening voor onroerendezaakbelasting op zich.

Voordelig flexibel
Wanneer u als huurder de woning wenst te verlaten bent u niet gebonden aan een verkooptraject. U weet dus vooraf precies op welke datum u kunt verhuizen en wanneer uw lasten worden beëindigd. Na het beëindigen van de huurovereenkomst kunt al na één maand de woning verlaten. Daarnaast tast een verhuizing uw spaarrekening nauwelijks aan doordat u geen kosten kwijt bent aan overdrachtsbelasting, de hypotheekakte, het hypotheekadvies, de notariskosten, de taxatie en het bouwkundig rapport.

Alle voordelen op een rijtje:

  • De verhuurder kan het huurcontract niet zo maar opzeggen. U heeft wettelijke huurbescherming;
  • U bent flexibel als u wilt verhuizen;
  • De verhuurder is aansprakelijk voor groot onderhoud;
  • U weet altijd welke huurprijs u betaalt en weet dus waar u aan toe bent;
  • Lage kosten bij verhuizing;
  • De verhuurder betaalt een deel van de verzekeringen en belastingen.

Geen bemiddelingskosten
Bij Strijbosch Thunnissen betaalt u geen bemiddelingskosten. Onze services zijn voor u gratis en wij brengen u geen kosten in rekening. Ook onze administratieve handelingen berekenen wij niet aan u door.

Huurbegeleiding
Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wilt u op de hoogte worden gebracht voordat de woningen op internet gepubliceerd worden? Schrijf u dan in voor onze huurbegeleiding. Wij nemen u het werk uit handen en gaan op basis van uw wensen op zoek naar uw droomhuis. Wanneer u ons een zoekopdracht verstrekt gaan onze makelaars voor u op zoek in het complete woningaanbod. Ook wordt u op de hoogte gebracht van het toekomstige woningaanbod vóórdat de woningen op internet gepubliceerd worden.

Met onze ervaring en marktkennis kunnen wij een goede inschatting maken van de huurmarkt. Hierdoor weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Ook de huurovereenkomst zullen wij met u doornemen voordat deze getekend wordt.

Strijbosch Thunnissen Makelaars (026) 355 21 00 | (024) 365 10 10
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.